tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία στο κουβούκλιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Την Παρασκευή 20 Μαΐου το απόγευμα, στον ναΐσκο – κουβούκλιο που βρίσκεται στην οδό Βικέλα απέναντι από το κτίριο του ΟΤΕ και είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τελέστηκε αρτοκλασία με συμμετοχή Προσκόπων και συμπολιτών. Όλοι μαζί έψαλαν το Χριστός Ανέστη, παρακολούθησαν με ευλάβεια την ευλογία των άρτων του κρασιού και του ελαίου από τον ιερέα και τέλος μοιράστηκαν τα κομμάτια του άρτου όπως στις «Αγάπες» τα πρώτα Χριστιανικά γεύματα.

Ο χώρος αυτός με δωρεά της οικογένειας Πολυζωΐδη ανήκει κατά τα 2/3 στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Οι Πρόσκοποι κάθε χρόνο την παραμονή της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τελούν δέηση και αρτοκλασία.

Πρόκειται για έναν μικρό οκτάγωνο και πολύ κομψό ναΐσκο που κτίστηκε το 1913 από τον Κωνσταντίνο Πολυζωίδη στη θέση παλιάς εκκλησίας. Δίδυμο αδελφό κουβούκλιο - ναΐσκος είναι αυτό που βρίσκεται μπροστά στο Δημαρχείο Βέροιας και είναι αφιερωμένο στον Άγ. Νικόλαο.

Ο ναΐσκος πρόσφατα συντηρήθηκε με χορηγίες και αποκαταστάθηκαν βλάβες που είχαν προκληθεί από τον καιρό. Οι παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν με την τοποθέτηση πλακών στον περιβάλλοντα χώρο και την περιποίηση των παρτεριών.

artoklasia proskopoi2

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69