tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Σεμινάριο για την οικονομική ενδυνάμωσης των γυναικών μέσω της ψηφιακής βελτίωσης

Ένα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον σεμινάριο με αντικείμενο αναφοράς την ενίσχυση της οικονομικής ενδυνάμωσης των γυναικών, μέσω της ψηφιακής βελτίωσης παρακολουθούν για τρίτη μέρα, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, δεκάδες γυναίκες της τοπικής μας κοινωνίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος @Erasmus+, υπό την αιγίδα και την επικοινωνιακή υποστήριξη του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας.

Σύμφωνα και με τη σχετική ενημέρωση του ΛΕΒ, στο σεμινάριο ήδη «…παρουσιάστηκαν αυτοπροσώπως case studies επιτυχημένων γυναικών και αναλύθηκαν πολιτικές ανάπτυξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας, με γνώμονα, πάντα, τις ψηφιακές δεξιότητες».

Όπως αναφέρει, πιο συγκεκριμένα, το Λύκειο Ελληνίδων, συντονίστρια του σεμιναρίου από πλευράς του Συλλόγου ήταν η Μαρία Σβαρνοπούλου, παρουσία εκπροσώπων όλων των εταίρων του έργου από Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία και Πολωνία.

Την τοπική γυναικεία επιχειρηματικότητα εκπροσώπησαν με εισηγήσεις τους οι:

Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου – Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, η  Βασιλική Καραδήμου – Ιατρός Ακτινολόγος – Ακτινοδιαγνώστρια, η Αντωνία Χαρίση – Σύμβουλος Εκπαιδευτικού ‘Εργου ΠΕ70 ΠΕ Πιερίας, συγγραφέας ,  η Χριστίνα Τσολάκη – Ψυχοπαιδαγωγός, επιστημονικά υπεύθυνη της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ, η Ελένη Αναγνώστου – Σοπράνο, Μουσικός, Εκπαιδευτικός, η Εύα Λιλιοπούλου – Λογίστρια Φοροτεχνικός , η Στεφανία Κουβακά – Δικηγόρος, η Ασπασία Τασιοπούλου – Βιβλιοθηκονόμος, υπεύθυνη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Μ. Δαμιανίδου: Νέες τεχνολογίες – τα ισχυρά μας εργαλεία

Τον «ΕΡΑΣΜΟ» εκπροσώπησε το μέλος του ΔΣ και Γραμματέας του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης,  Μαργαρίτα Δαμιανίδου, η οποία απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και αναφέρθηκε εν περιλήψει στο έργο του Συλλόγου, σε απόλυτη  συνάφεια με τη χρήση των ψηφιακών δυνατοτήτων διεκπεραίωσης των περιστατικών που διαχειρίζεται η επιστημονική ομάδα των εργαζομένων της δομής.

Πιο συγκεκριμένα σημείωσε μεταξύ άλλων:

«…Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» με έδρα τη Βέροια, δραστηριοποιείται από το 2007 στην ευρύτερη κοινωνία της Ημαθίας, για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας σε κάθε εκδοχή της απέναντι στο ανθρώπινο πρόσωπο, ανεξαρτήτως φυλετικών, θρησκευτικών, ή όποιων άλλων κοινωνικών διακρίσεων. Διατηρεί Ξενώνα, στο κέντρο της Βέροιας, ως ένα ασφαλές καταφύγιο θυμάτων βίας, με ΔΩΡΕΑΝ στέγη, σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παρέχοντας ταυτόχρονα, εντός συστηματικού θεραπευτικού πλαισίου, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης από την επιστημονική ομάδα εργαζομένων του Συλλόγου (ψυχολόγους & Κοινωνική Λειτουργό) όπως και νομική βοήθεια, με τη συνεργασία έγκριτων νομικών – εθελοντών της δομής.

Στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο αποκατάστασης των ωφελούμενων γυναικών του Ξενώνα, ανήκει πρωτίστως το θεραπευτικό κομμάτι που αφορά τις ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες μας, ενώ στο μακροπρόθεσμο η κοινωνική ή και εργασιακή τους επανένταξη, στο μέτρο του δυνατού. Ισχυρά εργαλεία μας για την επίτευξη πρακτικών στόχων μας σε αυτή την κατεύθυνση είναι οι νέες τεχνολογίες, που η επιστημονική μας ομάδα αλλά και οι εργαζόμενοι στα γραφεία μας αξιοποιούν στο έπακρο.

Τα αποτελέσματα απτά και αδιαμφισβήτητα: Ευελιξία, ταχύτητα, επιτυχία. Κάθε περιστατικό εισερχόμενο στη δομή εξυπηρετείται ως προς τις ανάγκες που αφορούν την πορεία του πλέον ηλεκτρονικά, έτσι ώστε πέρα από την καταγραφή ιστορικού που γίνεται από εμάς, να μπορεί σε επόμενη φάση να δικαιωθεί επιδόματα,  να βρει εύκολα σπίτι μετεγκατάστασης ή ακόμη και εργασία, επιστρέφοντας ξανά στη ζωή. Άρα λοιπόν όσο σημαντική είναι η αγάπη μας για την κακοποιημένη γυναίκα και το παιδί, τόσο απαραίτητη είναι και η χρήση των μέσων που θα τους βοηθήσουν και δεν είναι άλλα από τις νέες τεχνολογίες, υπολογιστές και διαδίκτυο στα χέρια μας.»

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69