tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Διοργάνωση ημερίδας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο από το Σύλλογο Γονέων του 3ου Γυμνασίου Νάουσας

Την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου του 2022, στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Νάουσας, ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κάλεσε τα μέλη του να παρακολουθήσουν ενημερωτικό σεμινάριο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Θέμα του σεμιναρίου ήταν οι κίνδυνοι του διαδικτύου για παιδιά και εφήβους και πώς οι γονείς οφείλουν να τα προστατέψουν.

Εισηγητής ήταν ο Γιώργος Κορμάς, γιατρός, υπεύθυνος γραμμής βοήθειας του οργανισμού. Αναφέρθηκε στην έννοια του αγνώστου στο διαδίκτυο, στο ότι τα παιδιά όταν βρίσκονται εκεί είναι απροστάτευτα και τραυματίζονται καθημερινά σωματικά και ψυχικά, στις μεθόδους προσέγγισης των ανηλίκων στο διαδίκτυο, στην ανάγκη θέσπισης αυστηρού νομοθετικού πλαισίου για την τιμωρία των παιδεραστών, στην ‌ανάγκη ενημέρωσης και αφύπνιση παιδιών και γονιών, στην απαραίτητη γονεϊκή επίβλεψη.

Πρότεινε την αποστασιοποίηση, ειδικά σε μικρές ηλικίες από τα κοινωνικά δίκτυα, γιατί αλλιώς θα εξοικειωθούν με πορνογραφικό και βίαιο υλικό που θα επηρεάσει αρνητικά τη ζωή τους, την εξασφάλιση ποιοτικού ύπνου των παιδιών για την αποφυγή προβλημάτων υγείας, το χρονικό περιορισμό στην απασχόληση στο διαδίκτυο και σίγουρα όχι το βράδυ πριν τον ύπνο.

Τόνισε πως ο πιο σημαντικός παράγοντας για να προστατευτούν τα παιδιά είναι η συζήτηση των γονιών μαζί τους για όλα τα θέματα που τα απασχολούν, καθώς και για τις βασικές αξίες που πρέπει να αποκτήσουν, όπως ο σ‌εβασμός στη διαφορετικότητα, στην καταπολέμηση του φαινομένου της φτώχειας που γεννά και γιγαντώνει τέτοιου είδους φαινόμενα, στην απόκτηση αξιακού κώδικα για τη δημοκρατία, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις διαπροσωπικές σχέσεις κλπ.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69