tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τι να κάνετε αν συμβεί διακοπή ρεύματος

Μία διακοπή ρεύματος, είναι δυσάρεστη για εκατοντάδες λόγους! Δυστυχώς όμως, πάντα θα γίνεται μία διακοπή του ρεύματός σας που και που. Στην συνέχεια θα βρείτε κάποια πράγματα, που πρέπει να κάνετε, σε περίπτωση που κοπεί το ρεύμα σας ξαφνικά.

Ανάψτε φακούς ή κεριά

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι να διασφαλίσετε πως θα έχετε φως, κατά την διάρκεια της διακοπής του ρεύματος. Ποτέ δεν ξέρετε, πόση ώρα θα κρατήσει η διακοπή ρεύματος, οπότε δεν μπορείτε να αρκεστείτε στον φακό του κινητού σας, που θα σβήσει από μπαταρία αργά ή γρήγορα. Αντιθέτως, φροντίστε να είστε εφοδιασμένοι από πριν με αρκετά κεριά, σπίρτα ή αναπτήρες και φακούς.

Ελέγξτε τι γίνεται στην γειτονιά

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, πρέπει να ελέγξετε τι συμβαίνει στα γύρω σπίτια της γειτονιάς σας. Αν δείτε ότι στα άλλα σπίτια τριγύρω σας υπάρχει φως, ίσως απλά να έχει πέσει η ασφάλεια σας ή να έχει πάθει κάποια βλάβη μόνο το δικό σας σπίτι. Αν παρατηρήσετε ότι ούτε τα άλλα σπίτια έχουν ρεύμα, μάλλον η διακοπή ρεύματος είναι γενική στην γειτονιά σας.

Επικοινωνήστε με την εταιρεία παροχής ρεύματός σας

Όταν γίνεται μία διακοπή ρεύματος και βλέπετε ότι διαρκεί ώρες, καλό είναι να επικοινωνήσετε με την εταιρεία, που σας παρέχει ρεύμα. Έτσι θα γνωρίζετε περίπου σε πόση ώρα θα επιστρέψει το ρεύμα σας.

Καταναλώστε ό,τι μπορείτε από το ψυγείο

Είναι φυσικό τα τρόφιμα που έχετε στο ψυγείο σας, να χαλάσουν αν δεν έχετε ρεύμα για πολλή ώρα. Γι’ αυτόν τον λόγο, ώστε να μην σπαταλήσετε πολλά απ’ τα τρόφιμά σας, μπορείτε να καταναλώσετε όσο περισσότερα από αυτά είναι δυνατόν.

Χρησιμοποιήστε το τζάκι σας

Το τζάκι μπορεί να φανεί σωτήριο, σε μία περίπτωση διακοπής ρεύματος. Όχι μόνο μπορείτε να ζεσταθείτε, αν κάνει κρύο, αλλά μπορείτε επίσης να ζεστάνετε τρόφιμα σ’ αυτό. Συγκεκριμένα, θα ζεστάνετε πολύ εύκολα φέτες ψωμιού και πατάτες.

Επειδή ποτέ δεν ξέρετε πότε θα σας φανεί χρήσιμο το τζάκι σας, φροντίστε να κάνετε έναν καθαρισμό τζακιού κάθε τόσο.

Πηγαίντε σε σπίτια με ρεύμα

Αν μένουνε κοντά σας φίλοι και συγγενείς που έχουν ακόμα ρεύμα, μία καλή ιδέα είναι να τους ζητήσετε βοήθεια. Μπορείτε να βάλετε τα τρόφιμά σας στο ψυγείο τους, να πάρετε τηλέφωνα από το σταθερό τους και να φορτίσετε το κινητό, το λάπτοπ σας και όποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή χρειάζεστε.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69