tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βιωματικό εργαστήριο διαφορετικότητας

Την Παρασκευή 20/1, στο 2ο Γυμνάσιο Βέροιας, τα μέλη του προγράμματος ¨Συνυπάρχοντας με τη διαφορετικότητα¨ και οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί υποδέχτηκαν στο χώρο του σχολείου, κατόπιν ειδικής πρόσκλησης, τις ψυχολόγους του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βέροιας, κ. Κακολύρη-Κλίτση Ιωάννα, και της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Βέροιας, κ.Φόλιου Στεργιανή-Ραφαέλα, με σκοπό τη διεξαγωγή ενός βιωματικού εκπαιδευτικού εργαστηρίου επικεντρωμένο στην κατανόηση των διαφορετικών μορφών αναπηρίας, την αποδοχή του διαφορετικού και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης.

Αρχικά τα μέλη με τη βοήθεια των ειδικών μελέτησαν το ψηφιακό υλικό της παρουσίασης και συζήτησαν πάνω σε μια θεωρητική-εννοιολογική βάση. Λίγο αργότερα ενεπλάκησαν σε μια σειρά από βιωματικές δραστηριότητες εγκεκριμένες από το ΙΕΠ κατά τις οποίες είχαν τη δυνατότητα να πειραματιστούν, να προβληματιστούν και να αντιληφθούν τη θέση του άλλου, συνδυάζοντας τη θεωρία με την πράξη.

Η συμμετοχική διάθεση των μελών του εν λόγω προγράμματος, η χαρά και ο ενθουσιασμός τους αποδεικνύουν πως το όνειρο της καλλιέργειας και ανάπτυξης της ενταξιακής κουλτούρας στο χώρο του σχολείου δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Την δράση υποστηρίζουν η κ. Θεοδωρίδου Γεωργία ΠΕ02, ως Συντονίστρια, και η κ. Κόζα Λεμονιά ΠΕ02, ο κ. Κωνσταντινίδης Αναστάσιος ΠΕ04.02, η κ. Κατσαρού Παναγιώτα ΠΕ79.01 και η κ. Αρβανιτίδου Αθανασία ΠΕ08.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69