tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πραγματοποιήθηκε στην Βέροια η διάλεξη της Α. Καραγιάννη για την ισότητα των φύλων στην εποχή της τεχνικής νοημοσύνης

Πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας η διάλεξη της Αναστασίας Καραγιάννη με θέμα: «Ισότητα των φύλων στην εποχή της τεχνικής νοημοσύνης».

Από την ομιλία προέκυψε ότι ακόμη και σήμερα στο σύχρονο τεχνολογικά περιβάλλον, άνδρες και γυναίκες δεν έχουν ίσες ευκαιρίες. Προκαταλήψεις χρόνων, υπέρ των ανδρών, έχουν περάσει σε σύχρονες εφαρμογές (από αυτούς που έκαναν τον προγραμματισμό) και δημιουργούν ανισότητες.

Η κ. Καραγιάννη στο ξεκίνημα της ομιλίας της εξήγησε τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη και ανέφερε παραδείγματα τεχνολογικών επιτευγμάτων που στηρίζονται σε αυτή. Επίσης ανέφερε συστήματα που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη και λειτουργούσαν με προκαταλήψεις, οι οποίες προέρχονταν από αυτούς που δημιούργησαν αυτά τα συστήματα.

Στο κλείσιμο αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται στην δημιουργία ενός νομικού πλαισίου στην ΕΕ που θα εισάγει διακρίσεις στην ψηφιακή εποχή.

Η Αναστασία Καραγιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Τμήμα Διεθνούς Δικαίου του Leuven του Βελγίου, και στο Α.Π.Θ. στον Τομέα Διεθνών Σπουδών, με θέμα “ΟΗΕ και Δικαιώματα του Παιδιού στο Ψηφιακό Περιβάλλον: Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και Ιδιωτικότητας”, με συμμετοχές σε ημερίδες ως ομιλήτρια και σύμπραξη σε ευρωπαϊκούς φορείς και συλλογικότητες. Από το 2021 υποψήφια διδάκτωρ στο ΕΚΠΑ στον Τομέα Διεθνών Σπουδών.

karagianni koino

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69