tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βέροια: Χωρίς την συνεργασία των πολιτών, η πόλη δεν θα είναι ποτέ καθαρή

Πριν λίγες ημέρες ο δήμος Βέροιας δέχθηκε κριτική από εφημερίδα των Αθηνών επειδή πολίτες του μετέτρεψαν σε μίνι χωματερές χώρους φυσικού κάλους. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν βοηθούν οι πολίτες, ποτέ μια πόλη ή μια περιοχή δεν θα είναι καθαρή και αυτό διότι δεν είναι εφικτό να υπάρχει ένας υπάλληλος καθαριότητας πίσω από τον καθένα μας.

Αφορμή για τα παραπάνω, αποτελούν οι εικόνες που παραθέτουμε. Ενώ ο δήμος έχει πολλές φορές ανακοινώσει ότι όποιος έχει ογκώδη απορρίμματα πρέπει να καλεί την υπηρεσία του δήμου για να περάσει φορτηγάκι να τα πάρει, οι πολίτες εξακολουθούν να πετούν είτε σε οικόπεδα είτε στον δρόμο έπιπλα, στρώματα και άλλα άχρηστα γι αυτούς αντικείμενα.

Στην πάνω φωτογραφία, δίπλα σε πάρκο, οι πολίτες έχουν μετατρέψει οικόπεδο σε χωματερή. Όσες φορές ειδοποιήθηκε ο δήμος μετέβη με φορτωτή και φορτηγό και σήκωσε την «σαβούρα» αλλά σε μια – δυο ημέρες το οικόπεδο μετατράπηκε ξανά σε χωματερή από πολίτες.

Στην κάτω φωτογραφία, πάλι στον Προμηθέα, η «σαβούρα» τοποθετήθηκε δίπλα στην παιδική χαρά. Σε ένα χώρο που το απόγευμα γεμίζει παιδιά, ο «νοικοκύρης» αντί να καλέσει την υπηρεσία του δήμου, επέλεξε να αφήσει εκεί ότι άχρηστο είχε.

Αν θέλουμε καθαρή πόλη – δήμο πρέπει να συμβάλουμε όλοι. Όση προσπάθεια κι αν καταβάλει μια δημοτική υπηρεσία καθαριότητας, αν οι πολίτες συμπεριφέρονται όπως αυτοί στις παραπάνω εικόνες, η πόλη θα έχει τα χάλια της.

20230321 091343

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69