tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Γιατί η Σαντορίνη έχει μαγέψει όλο τον κόσμο;

Η Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά είναι η πρώτη επιλογή διακοπών για πολλούς τουρίστες οι οποίοι θέλουν να γευθούν την τοπική κουζίνα, να κολυμπήσουν στα καταγάλανα νερά και να απολαύσουν τους ξέφρενους ρυθμούς διασκέδασης. Ένα από τα πιο διάσημα νησιά παγκοσμίως είναι και η Σαντορίνη. Γνωστή για την αρχιτεκτονική της, τις πεντανόστιμες λιχουδιές και το ηλιοβασίλεμα όλοι την επιλέγουν έστω για ολιγοήμερες διακοπές. Αρκετοί μάλιστα επιλέγουν να τελέσουν τον γάμο τους εκεί ή να φωτογραφηθούν μέσα στα σοκάκια για το γαμήλιο άλμπουμ. Γιατί όμως αυτό το νησί έχει μαγέψει τόσο πολύ όλο τον κόσμο;

Μαγική αρχιτεκτονική

Η Σαντορίνη είναι ένα ιδιαίτερο νησί καθώς σε σχέση με τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά είναι χτισμένη ψηλά. Αυτό την κάνει ιδιαίτερα μοναδική καθώς η πανοραμική θέα δίνει τη δυνατότητα θέασης σε όποιο μέρος του νησιού και αν βρίσκεται κάποιος. Τα χρώματα που πρωταγωνιστούν σε αυτήν την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική είναι το λευκό και το γαλάζιο με τις μπουκαμβίλιες να δίνουν μια ιδιαίτερη πινελιά στα σπίτια και στα σοκάκια. Τα σπίτια και τα καταστήματα κρατούν την αρχιτεκτονική σταθερή χωρίς να αλλάζουν τη δόμηση ώστε να υπάρχει ομοιομορφία στο τοπίο.

Υπέροχο ηλιοβασίλεμα

Δεν είναι τυχαίο πως την ώρα που χάνεται ο ήλιος μέσα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, όλοι συγκεντρώνονται για να απολαύσουν αυτό το μοναδικό θέαμα. Τα χρώματα που χαρίζει στην ατμόσφαιρα το ηλιοβασίλεμα κάνει τα πάντα να φαίνονται υπέροχα. Στην Οία, τα Φηρά και στον Φάρο του νησιού συγκεντρώνονται πλήθος τουριστών και ντόπιων για να απολαύσουν τα χρώματα του ορίζοντα. Τα χρώματα που αντανακλούν στα σπίτια και στη θάλασσα κάνει αυτό το φαινόμενο να φαντάζει μοναδικό.

Τοπική κουζίνα

Το νησί της Σαντορίνης είναι πολύ γνωστό για τις τοπικές λιχουδιές, τα φρούτα και το κρασί της. Υπάρχουν αρκετά τουρ οινογευσίας στους τοπικούς αμπελώνες ώστε να δώσει στους επισκέπτες την εμπειρία της δοκιμής της ντόπιας ποικιλίας κρασιού μαζί με τυριά και αλλαντικά για μια ολοκληρωμένη απόλαυση. Στα χωριά του νησιού, τα παραδοσιακά μαγειρεία βάζουν τα καλύτερα ντόπια υλικά και συνθέτουν τα πιο νόστιμα πιάτα. Τόσο η φάβα Σαντορίνης, όσο και τα άλλα πιάτα έχουν φτιαχτεί με τα υλικά που βγάζει αυτός ο τόπος ώστε να μαγέψει τον ουρανίσκο κάθε τουρίστα.

Ηφαίστειο της Σαντορίνης

Η Σαντορίνη είναι επίσης γνωστή για το ηφαίστειο της. Για να φθάσει κάποιος εκεί θα πρέπει να απευθυνθεί στο γραφείο Santorini Boat Rental, το οποίο αναλαμβάνει τόσο τη μεταφορά προς την νέα Καμένη όσο και τον γύρο του νησιού με στόχο να ανακαλύψουν όλοι τη μαγεία που κρύβει αυτό το νησί. Οι παραλίες στο ηφαίστειο της Σαντορίνης είναι μεγάλης γεωλογικής σημασίας με σπάνια πετρώματα που προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών μελετητών της Γεωλογίας.

Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να επισκεφθεί κάποιος αυτό το νησί. Μια φορά μόνο δεν αρκεί για να χορτάσει κανείς αυτό το τοπίο ενώ είναι ένα νησί που είναι επισκέψιμο όλο τον χρόνο.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69