tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δράση για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης διοργάνωσε η ΝΔ στην Βέροια

Δράση για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης πραγματοποιήθηκε από την Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΝΔ και την εκπρόσωπο της Γραμματείας στον Νομό Ημαθίας, Ολυμπία Σουγιουλτζή, το απόγευμα της Τρίτης, στο Περίπτερο της Ν.Δ. στο Πάρκο Ελιάς.

Γονείς και παιδιά που βρέθηκαν στο σημείο ενημερώθηκαν για την καμπάνια «ένα στα πέντε» και παρέλαβαν έντυπο ενημερωτικό υλικό, το οποίο περιλάμβανε το παιδικό παραμύθι «Η ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ», το έντυπο «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» με οδηγίες για γονείς, το φυλλάδιο «7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας», το παραμύθι για την προστασία των παιδιών στο ψηφιακό περιβάλλον, «Η Κίκο και το φωτοσκορπούλι», το νέο παραμύθι «Η Δύναμη της Βερονίκης» και το DVD των τριών ιστοριών κινουμένων σχεδίων «To Μυστικό της Νίκης», «Η περιπέτεια του Βίκτωρα» και « Η Δύναμη της Βερονίκης».

nd kiko 2

Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση στα θέματα "πρόληψης της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης".

Ένα στα πέντε παιδιά πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης ή βίας. Μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε παιδί, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, φυλής, κοινωνικής τάξης και θρησκείας. Συχνά ο δράστης είναι άτομο που το παιδί γνωρίζει και εμπιστεύεται. Ενδεχομένως να είναι ακόμη και κάποιο άλλο παιδί.

nd kiko 3

Στην δράση το παρόν έδωσε η Τραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Νάτσιου.

Συντονίστρια της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών είναι η υπ. Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης κ Έλενα Ράπτη. 

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69