tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μ.Α.μ.Α: Μια συνάντηση αποδοχής με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Στα πλαίσια των δράσεων της Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό για την ευαισθητοποίηση για την αποδοχή του αυτισμού, ο σύλλογος επισκέφθηκε το Μουσικό Σχολείο Βέροιας!

Η Δρ Ειρήνη Αναγνώστου, επιστημονική σύμβουλος της ΜΑμΑ και ιδρυτικό μέλος, μαζί με τη Πρόεδρο του Συλλόγου κα Ελένη Γεωργιάδου Στεφανάκη ενημέρωσαν τις/τους μαθήτριες/ές της α’ και β’ γυμνασίου γύρω από το φάσμα του αυτισμού, με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίησή τους και την αποδοχή των ατόμων με αυτισμό, καθώς ο Απρίλιος έχει καθιερωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο ως ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό.

Η συζήτηση με τους μαθητές ήταν εξαιρετική!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση εκφράζοντας και οι ίδιοι τις απορίες και τους προβληματισμούς γύρω από το φάσμα του αυτισμού.

Οι μαθητές μαζί με την υπεύθυνη την καλλιτεχνικών κ. Καραγιάννη, φιλοτέχνησαν το δέντρο της αποδοχής με μηνύματα αγάπης και σεβασμού απέναντι στα άτομα του φάσματος.

Ο Σύλλογός στο τέλος της συνάντησης δώρισε στη βιβλιοθήκη του Μουσικού Σχολείου το παραμύθι «Το Βάζο με τα Μοναχικά Μπισκοτάκια…» (εκδόσεις ίων), που εμπνεύστηκε η Δρ Ειρήνη Αναγνώστου- Κελεπούρη, με εικονογράφηση της κας Κατερίνας Αναστασίου και υπό την επιμέλεια του κου Γιώργου Καραμίχου, που πραγματεύεται την αποδοχή της διαφορετικότητας εν γένει μα και πιο συγκεκριμένα την αποδοχή του αυτισμού.

434602363 832362118932485 8622405518702333008 n

Βιωματική δράση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο

Στα πλαίσια των επισκέψεων της Μ.Α.μ.Α. σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για θέματα που αφορούν τον Αυτισμό, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική δράση επί του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας.

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 η Επιστημονική Υπεύθυνη του συλλόγου, Ειρήνη Αναγνώστου-Κελεπούρη (Σχολική και Εξελικτική Ψυχολόγος) και η Ψυχολόγος του συλλόγου, Στεργιανή Φόλιου (Κλινική Ψυχολόγος), επισκέφτηκαν το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντή, Στέφανου Τσέλιου. και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι μαθητές της Ε’ και Στ΄ τάξης, καθώς και οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων.

Η επιστημονική ομάδα της Μ.Α.μ.Α. μαζί με την καθολική συμμετοχή των μαθητών διαπραγματεύτηκαν ζητήματα σχετικά με το Φάσμα του Αυτισμού και τις υφιστάμενες δυσκολίες. Πραγματοποιήθηκε προβολή σχετικού βίντεο και συζητήθηκαν οι στρεσογόνοι παράγοντες, το βίωμα των ατόμων με Αυτισμό, καθώς και οι τρόποι που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη συναισθηματική και αισθητηριακή τους αποφόρτιση. Οι μαθητές κλήθηκαν να παρουσιάσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε ανάγνωση του παραμυθιού «Το Βάζο με τα Μοναχικά Μπισκοτάκια». Ακολούθησε ανάλυση του περιεχομένου του παραμυθιού, με τους μαθητές να εκφράζουν τις υπέροχες απόψεις τους περί φιλίας, συνεργασίας, αποδοχής και συμπερίληψης.

Εν κατακλείδι, παρουσιάστηκε βίντεο με τα εκπαιδευτικά και θεραπευτικά προγράμματα των ΚΔΑΠΑμεΑ Μ.Α.μ.Α. 1 & 2. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τους μαθητές να μοιράζονται μηνύματα και ευχές για τα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους της Μ.Α.μ.Α.

Η Μ.Α.μ.Α. προσέφερε το παραμύθι «Το Βάζο με τα Μοναχικά Μπισκοτάκια» στη βιβλιοθήκη του σχολείου.

Επρόκειτο για μία εξαιρετική συνάντηση, όπου οι μαθητές μας διαφώτισαν με μηνύματα και ευχές ως προς τη δημιουργία μιας συμπεριληπτικής και ενσυναισθητικής κοινωνίας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69