tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Ζητούν πίσω από εκπαιδευτικούς της ΔΥΠΑ έως 4.000€ από τα επιδόματα αδείας!

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους συμβασιούχους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) έγγραφο της διοίκησης της Υπηρεσίας, με το οποίο ζητείται η επιστροφή ποσών που αφορούν επιδόματα μη ληφθείσας άδειας από το 2020 και μετά.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο του εγγράφου, οι μήνες που μεσολαβούν μεταξύ των διαδοχικών συμβάσεων θεωρούνται «περίοδος άδειας», γεγονός που οδηγεί στην κατάργηση του σχετικού επιδόματος και την αναδρομική αναζήτηση των ποσών που έχουν ήδη καταβληθεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το ύψος των απαιτήσεων φτάνει τα 4.000 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις από συλλόγους εκπαιδευτικών, που κάνουν λόγο για άνιση μεταχείριση σε σχέση με τους αναπληρωτές του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι εξακολουθούν να λαμβάνουν το εν λόγω επίδομα. Τίθενται, επίσης, νομικά και συνταγματικά ζητήματα σχετικά με τη δυνατότητα αναδρομικής διεκδίκησης ποσών που καταβλήθηκαν με βάση προηγούμενες διοικητικές αποφάσεις.

Συνδικαλιστικοί φορείς ζητούν την άμεση αναστολή της απόφασης και την εναρμόνιση του καθεστώτος των συμβασιούχων της ΔΥΠΑ με εκείνο των εκπαιδευτικών του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, επισημαίνουν πως η απόφαση λαμβάνεται σε μια περίοδο που εκκρεμούν ακόμη οι μισθολογικές τακτοποιήσεις για το έτος 2024-2025.

Το θέμα αναμένεται να φτάσει στη Βουλή, καθώς αγγίζει ζητήματα ίσης μεταχείρισης, συνταγματικότητας και διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων στο δημόσιο τομέα.

Σχέδια Βελτίωσης, Νέοι Γεωργοί, Αιτήσεις Gov/ΕΣΠΑ, Πληρωμές Λογαριασμών & άλλες υπηρεσίες

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69