tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Δημιουργικές εικόνες και έμπνευση από εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του Γυμνασίου Μακροχωρίου στη Βέροια

Στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος «School Sweet School», μαθητές του Γυμνασίου Μακροχωρίου, συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς Σκούρα και κα. Σκοπελίτου, πραγματοποίησαν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βέροια.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν το ΕΠΑΛ Βέροιας, όπου τους υποδέχθηκαν θερμά η κ. Μαχαίρα και η κ. Τσέκου. Μετά από μια σύντομη ενημέρωση για το τμήμα Εφαρμοσμένων Τεχνών, ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις δημιουργίες των μαθητών του ΕΠΑΛ, όπως διακοσμημένες πόρτες, ζωγραφισμένους τοίχους και καλλιτεχνικές κατασκευές, που προσδίδουν ιδιαίτερο χρώμα και χαρακτήρα στο σχολικό περιβάλλον.

Στη συνέχεια, η ομάδα επισκέφθηκε το 5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας, όπου η κ. Φράγκα Καραγιάννη ανέλαβε την ξενάγηση. Το σχολείο εντυπωσίασε με την προσεγμένη αισθητική του, τις καλαίσθητες γωνιές, τις ζωγραφιές και τα γκράφιτι που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι οι μαθητές, καθώς και τη δημιουργική διακόσμηση τόσο στις αίθουσες όσο και στους κοινόχρηστους χώρους.

Η επίσκεψη αποτέλεσε μια σημαντική εμπειρία για τους μαθητές, προσφέροντάς τους ιδέες και έμπνευση για το πώς μπορούν να συμβάλουν ενεργά στη διαμόρφωση ενός πιο όμορφου και δημιουργικού σχολικού περιβάλλοντος.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Οι μαθητές του Γυμνασίου Μακροχωρίου που συμμετέχουν στο σχολικό πρόγραμμα «Το αλκοόλ στο χθες και το σήμερα: Από τον Διόνυσο στους κινδύνους της εφηβείας», μαζί με τις εκπαιδευτικούς Κουγιαγκά Ευκαρπία και Σκοπελίτου Ειρήνη, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι Νάουσας, με στόχο την ενημέρωσή τους για τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού.

Η ξενάγηση ξεκίνησε από τους αμπελώνες, όπου οι μαθητές γνώρισαν τα στάδια καλλιέργειας του αμπελιού, και συνεχίστηκε με αναλυτική παρουσίαση της πορείας των σταφυλιών από τη συγκομιδή μέχρι τη μετατροπή τους σε κρασί, καθώς και των μεθόδων συντήρησης και παλαίωσης.

Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε ένα σημαντικό βιωματικό μέρος του προγράμματος, καθώς οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν στην πράξη όσα μελετούν. Μέσα από τη γνωριμία τους με την παραγωγή του κρασιού, προβληματίστηκαν πιο ουσιαστικά για τη θέση του αλκοόλ στη ζωή του ανθρώπου και οδηγήθηκαν σε σκέψεις σχετικά με τη σωστή και υπεύθυνη στάση απέναντί του, ιδιαίτερα στη δική τους ηλικία.

color feel banner

meta morfo22

kyriazis

sidiropoulos

studio 69