tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Με επίκεντρο το νερό και τη νέα γενιά η εκδήλωση της ΔΕΥΑ Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2026, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, η εκδήλωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου), με τη συμμετοχή μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Προϊστάμενος Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΥΑΒ, Γεώργιος Μαυρίδης, ο οποίος παρουσίασε με διαδραστικό τρόπο τον κύκλο του νερού σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο, δίνοντας έμφαση στη σημασία της προστασίας των υδατικών πόρων.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΒ, Θωμάς Αχτσής, ενημέρωσε τους μαθητές για την ποιότητα του πόσιμου νερού, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη στο νερό της βρύσης.

Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε βιωματικές και δημιουργικές δραστηριότητες, εκφράζοντας σκέψεις και μηνύματα για το νερό μέσα από τη ζωγραφική, τις κατασκευές και δράσεις ευαισθητοποίησης. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον εξοπλισμό και την εξέλιξη των συστημάτων ύδρευσης - αποχέτευσης συμμετέχοντας σε διαδραστικές εμπειρίες. Ο χώρος της εκδήλωσης διαμορφώθηκε θεματικά, δημιουργώντας ένα περιβάλλον εμπνευσμένο από το νερό, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι καλλιτεχνικές δράσεις και οι δραστηριότητες για τους μικρούς συμμετέχοντες. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε ο 2ος Διαγωνισμός Φωτογραφίας της ΔΕΥΑ Βέροιας με θέμα το νερό, ο οποίος είναι ανοιχτός σε άτομα ηλικίας 4 ετών και άνω. Οι τρεις καλύτερες συμμετοχές θα βραβευθούν με δωροεπιταγές αξίας 100€. Πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής είναι διαθέσιμες στην ομάδα «ΔΕΥΑ Βέροιας» στο Facebook.

Tα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν:

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

  • 2ο Δημοτικό Σχολείο (τάξεις Α και Β): Αντωνιάδου Έφη, Κάσου Χριστίνα, Σκηπητάρη Βάνα
  • 4ο Δημοτικό Σχολείο (τάξεις Α και Δ): Κουκουρλή Χαρά, Λίνα Ζίφκου
  • 7ο Δημοτικό Σχολείο (τάξη Α): Ανανιάδου Ρεβέκκα, Κορίτσα Μαργαρίτα, Κοντογουλίδου Στυλιανή-Μαρία
  • 9ο Δημοτικό Σχολείο (τάξεις Δ και Ε): Μήτσιαλη Γλυκερία, Ντρίβα Δήμητρα, Αργυρίου Σοφία, Παπαδόπουλος Γεώργιος.

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

  • Γυμνάσιο Μακροχωρίου: κα Βαρσαμή Δήμητρα, κα Κυριακοπούλου Μαρία, κα Καλογερίδου Ελπίδα
  • 2ο Γυμνάσιο Βέροιας: κ. Πελαλίδης Λευτέρης, κα Παπαϊωάννου Αγγελική, κα Πράπα Αθηνά
  • 1ο ΓΕΛ Βέροιας: κα Καραφώλα Έφη, κα Πάσχου Ευγενία

Καθοριστική για την επιτυχή υλοποίηση και τον συντονισμό της δράσης υπήρξε η συμβολή των, Ελισάβετ Νικολοπούλου μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒ, Ευγενία Πάσχου νηπιαγωγό και Σύμβουλο της Τοπικής Κοινότητας Βέροιας, Αικατερίνης Τσιαπάρα, Δ/ντρια Οικονομικού-Διοικητικού της ΔΕΥΑΒ, Ταραλά Ραφαέλας, Μπαλτζή Ρωξάνης, Ντάλη Κωνσταντίνου, Κυριακίδου Κωνσταντίνα και Καπρινή Σοφία, υπάλληλοι της επιχείρησης. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Πέτρος Βασιλείου, ο Στέργιος Διαμάντης, το μέλος του Δ.Σ. ΔΕΥΑΒ Αικατερίνη Μαυρομιχάλη, η Ελένη Ζιώρη Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΒ Δημήτριος Σιαφαρίκας.

Η ΔΕΥΑ Βέροιας συνεχίζει χρόνια τώρα με συνέπεια, τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών - καταναλωτών, επενδύοντας στη γνώση και στη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς, που θα σέβεται το περιβάλλον και το πολύτιμο αγαθό του νερού.

color feel banner

meta morfo22

kyriazis

sidiropoulos

studio 69