Δύο δημιουργικές επισκέψεις στον κόσμο της τέχνης για το ΣΔΕ Νάουσας
- Γράφτηκε από τον/την Μαρία Τριγώνη
Με δύο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές επισκέψεις συνεχίστηκε το πρόγραμμα δράσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Νάουσας, στο πλαίσιο του «Εικαστικού Φθινοπώρου 2025», της ετήσιας διοργάνωσης των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Νάουσας.
Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με διαφορετικές μορφές τέχνης, μέσα από μια βιωματική εμπειρία που συνδύασε τη γνωριμία με τα έργα και την κατανόηση των διαδικασιών δημιουργίας τους.
Στην πρώτη επίσκεψη, οι συμμετέχοντες βρέθηκαν στον Χώρο Τέχνης «Ναϊάς» και στην αίθουσα «Καμίνι», όπου γνώρισαν από κοντά έργα κεραμικής και ξυλογλυπτικής. Μέσα από την περιήγησή τους ήρθαν σε επαφή με τα υλικά και τις τεχνικές της χειροποίητης δημιουργίας, παρακολουθώντας τη διαδρομή ενός έργου από την έμπνευση μέχρι την ολοκλήρωσή του.
Η δεύτερη επίσκεψη επικεντρώθηκε σε εκθέσεις ζωγραφικής και ψηφιδωτού, όπου οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν διαφορετικές τεχνοτροπίες, να εξερευνήσουν την αισθητική των έργων και να ανακαλύψουν τη λεπτομέρεια και τη φαντασία που τα χαρακτηρίζουν.
Η συνολική εμπειρία κρίθηκε ιδιαίτερα ωφέλιμη, καθώς προσέφερε στους συμμετέχοντες αισθητικά και δημιουργικά ερεθίσματα, ενισχύοντας τη φαντασία και τη δυνατότητα προσωπικής έκφρασης μέσα από την επαφή με τον κόσμο της τέχνης.














