tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μαθητές του ΕΠΑΛ Βέροιας σε ημερίδα για μηλιά, ροδακινιά - Συμμετοχή σε πρόγραμμα Erasmus+

rodakino simp

Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, δεκαοκτώ μαθητές της Γ' τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος «Δενδροκομία», παρακολούθησαν ενημερωτική ημερίδα που αφορούσε στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση σοβαρών εχθρών της μηλιάς και ροδακινιάς. Ο εχθρός «κλειδί» της μηλιάς ήταν η καρπόκαψα ενώ για τη ροδακινιά δόθηκαν πληροφορίες και μέτρα ολοκληρωμένης αντιμετώπισης για τον φυλλοδέτη, την ανάρσια και την καρπόκαψα. Οι μαθητές είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ερευνητική διαδικασία καθώς και τα αποτελέσματα αυτής που αφορούσε στην καταπολέμηση του βοτρύτη στον καρπό της ακτινιδιάς. Ο εν λόγω οργανισμός προκαλεί σημαντικές μετασυλλεκτικές απώλειες του καρπού της ακτινιδιάς, η καλλιέργεια της οποίας έχει επεκταθεί κατά πολύ στην περιοχή μας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δέντρων Νάουσας του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης & Φυτογενετικών Πόρων. Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις και τις ερωτήσεις – προβληματισμούς που εκφράστηκαν. Θεωρείται σημαντική η συναναστροφή αυριανών επαγγελματιών αγροτών ή/και φοιτητών γεωπόνων με επαγγελματίες γεωπόνους, ερευνητές καθώς και αγρότες της περιοχής τους και πιστεύεται ότι από παρόμοιες συμμετοχές μαθητών, μόνο όφελος θα υπάρχει για τους ίδιους και τον αγροτικό τομέα της περιοχής.

Συμμετοχή σε πρόγραμμα Erasmus+

Μετά την ολοκλήρωση με επιτυχία του εγκεκριμένου για το 2014-2015 προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο «Από την Παραγωγή στη Μεταποίηση και το Μάρκετινγκ», το ΕΚ Βέροιας συμμετέχει σε 2ο εγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + KA1. Ο τίτλος του νέου προγράμματος είναι «Από το σταφύλι στο κρασί και την αγορά» και έχει διάρκεια διετή.

Δεκαπέντε επιλεγμένοι μαθητές του Τομέα Γεωπονίας θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις στην καλλιέργεια της αμπέλου, στην παραγωγή και στο μάρκετινγκ του οίνου. Θα βιώσουν μια μαθησιακή εμπειρία σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα (Ιταλία) με σκοπό εκτός από την απόκτηση γνώσεων και την απόκτηση δεξιοτήτων. Ταυτόχρονα η ανάπτυξη προσωπικών, κοινωνικών, διαπολιτισμικών, γλωσσικών και τεχνικών δεξιοτήτων και η προσωπική εξέλιξη αποτελούν απώτερους σκοπούς της συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + KA1, χρηματοδοτείται εξ΄ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ελπίζουμε για μια ακόμη φορά στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος. Ο Δ/ντής του ΕΚ κος Χασιώτης Νικόλαος και οι καθηγήτριες Παναγιώτα Τσαχουρίδου και Ψιψίκα Αικατερίνη.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69