tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νικομήδειας συνδέθηκαν μέσω Skype με το CERN της Ελβετίας

Από το Δημοτικό Σχολείο Π.&Ν. Λυκογιάννης, Ν.Νικομήδειας, Λαζοχωρίου, Ταγαροχωρίου ανακοινώθηκαν τα εξής:

Μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική εμπειρία αποκόμισαν οι μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας στη Ν. Νικομήδεια, με τη σύνδεση μέσω Skype με το CERN, την Παρασκευή 26-2-2016 και την Τρίτη 1-3-2016 και 11:00 Ελλάδας, διάρκειας περίπου μίας ώρας την κάθε φορά. Η ερευνήτρια φυσικός κ. Χατζηφωτιάδου Δέσποινα, είχε την ευγενή καλοσύνη να απαντήσει στην πρώτη συνεδρία σε ερωτήματα που διαμόρφωσαν μετά από την παρακολούθηση σχετικών εκπαιδευτικών βίντεο οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, για τα πειράματα και τις έρευνες που διεξάγονται στο CERN. Στη δεύτερη συνεδρία την 1-3-16, η κ. Χατζηφωτιάδου Δ. μας τηλεξενάγησε στον επιταχυντή του πειράματος ALICE σε βάθος 60 περίπου μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης και κάτω από το γαλλοελβετικό έδαφος. Εκεί μαθητές και εκπαιδευτικοί πήραμε μια γεύση για το πόσο συντονισμένα συνεργάζονται πλήθος επιστημόνων, μηχανικών, τεχνικών από διάφορα πανεπιστήμια του κόσμου και κάτω από κοινό στόχο και στρατηγική. Ο κόσμος της έρευνας είναι συναρπαστικός και τα αποτελέσματα των ανακαλύψεων όταν επιτυγχάνονται, τίθενται στην υπηρεσία του ανθρώπου. Στη συνέχεια με τη βοήθεια προβολής power point, προσεγγίστηκε ο ρόλος, οι ανακαλύψεις και η δράση του CERN, από την ίδρυσή του το 1954 έως σήμερα.

Σαν ανταπόδοση στην ελληνίδα ερευνήτρια του CERN, η μαθήτρια της Δ΄ τάξης Σταφυλλίδου Γεσθημανή έπαιξε δύο τραγούδια με ποντιακή λίρα, και οι μαθητές υπό τη δ/νση της μουσικού μας κ. Δόξας Γουργουλιάτου, τραγούδησαν τα τραγούδια «Είναι η αγάπη», «Τραγούδι κοριτσιού (Μενεξές)» και ώς έκπληξη για τη Θεσσαλονικιά συμπατριώτισσά μας κ. Δέσποινα Χατζηφωτιάδου που μας κάνει περήφανους που βρίσκεται στο CERN, περίπου τριάντα χρόνια, το «Θεσσαλονίκη μου».

Θερμά την ευχαριστούμε για το τηλεπαράθυρο που μας άνοιξε στον κόσμο της γνώσης του CERN και επιφυλασσόμαστε και για  άλλες εκπαιδευτικές επαφές μαζί στο μέλλον. Ευχαριστούμε επίσης και τον υπ/νο του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ κ. Τζεδάκη Σοφοκλή για την υποστήριξη που μας παρείχε για τις ανάγκες της σύνδεσης.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69