tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Online μάθημα Χημείας μαθητών του 5ου ΓΕΛ Βέροιας με σχολείο της Γαλλίας και τηλεδιάσκεψη για ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Στις 4 Μαρτίου 2016, η ομάδα eTwinning του 5ου ΓΕΛ Βέροιας αποτελούμενη από τους Ανδρέα Αφεντουλίδη, Χρόνη Ζαφειρίου, Αναστασία Δαλλοπούλου, Αγγελική Καστρίτση, Σταυρούλα Ζευγαροπούλου, Χάρη Ελευθεριάδη της Β’ τάξης, στο πλαίσιο της eTwinning συνεργασίας “Experiments in the lab are great fun” με το γαλλικό σχολείο Andre Malraux, Biarritz, πραγματοποίησε το πρώτο της online μάθημα με την αντίστοιχη ομάδα.

“Οι μαθητές του σχολείου μας υπήρξαν καθηγητές των Γάλλων συνομηλίκων τους για μια διδακτική ώρα. Δίδαξαν λεπτομερώς και διεξήγαγαν ένα πείραμα οξειδοαναγωγής. Συγκεκριμένα πραγματοποίησαν την αντίδραση μεταξύ υδροχλωρικού οξέος και ψευδαργύρου στο εργαστήριο χημείας του σχολείου. Οι Γάλλοι μαθητές παρακολούθησαν την πειραματική διαδικασία, απάντησαν στις ερωτήσεις που τους υποβλήθηκαν στη διάρκεια του πειράματος και υπέβαλαν και αυτοί με τη σειρά τους ερωτήσεις- απορίες που αφορούσαν τα προϊόντα της αντίδρασης. Οι ερωτήσεις τους απαντήθηκαν από τους Έλληνες μαθητές και το μάθημα τελείωσε με επιτυχία.

Το εγχείρημα αυτό το παρακολούθησαν και μαθητές από την Α' τάξη τους σχολείου οι οποίοι ενθουσιαστήκαν από την όλη διαδικασία. Μέσα από τέτοιους είδους δραστηριότητες το σχολείο δίνει την ευκαιρία στους μαθητές του να έλθουν κοντά με μαθητές άλλων χωρών σε πραγματικό χρόνο, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση τους, να πάρουν πιθανούς ρόλους που ίσως έχουν ως ενήλικες αργότερα στη ζωή τους”, αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.

Στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας με θέμα «συσκευασίες τροφίμων» για το πρόγραμμα ERASMUS+ KA2 «Food for Thought στο οποίο συμμετέχει το 5ο ΓΕΛ Βέροιας ως εταίρος, ομάδα μαθητών του σχολείου πήρε συνέντευξη από τον κ Γεροντίδη, μέσω Skype, σχετικά με την εκτροφή σολομού και τα υλικά συσκευασίας που χρησιμοποιεί η εταιρία του για να διατηρούνται τα προϊόντα φρέσκα και ασφαλή έως ότου φτάσουν στον καταναλωτή.

Οι μαθητές υποβάλλοντας ερωτήσεις συνέλλεξαν πληροφορίες όπως ότι η μονάδα παραγωγής σολομού και πέστροφας βρίσκεται στη Λακωνία. Τα ψάρια εκτρέφονται στα πεντακάθαρα πηγαία νερά του Αγίου Μάμα στο Όρος Ταΰγετος. Χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή μέθοδο καπνίσματος με ξύλο οξιάς, τα προϊόντα του διακρίνονται για την λεπτή γεύση τους. Στο εργαστήριο όπου συσκευάζονται τα προϊόντα εφαρμόζεται σύστημα διασφάλισης υγιεινής κατά ISO 22000. Όλα τα προϊόντα συσκευάζονται σε κενό αέρος και η χρήση συντηρητικών δεν είναι απαραίτητη.

Την ομάδα που διεξάγει την έρευνα αποτελούν οι μαθήτριες Αμανατιάδου Νένα, Αμανατιάδου Γεωργία, Καράλη Βικυ, Κίρτσιου Σοφία, Πανταζή Ουρανία και ο μαθητής Εξιζίδης-Meier Jason. Οι εκπαιδευτικοί που υποστηρίζουν την ομάδα είναι η Ελένη Κωστοπούλου ΠΕ06 και ο Δημήτρης Καραλής ΠΕ12.

Το πρόγραμμα ERASMUS+ KA2 «Food for Thought» χρηματοδοτείται από την ευρωπαϊκή ένωση και εθνική μονάδα για την χώρα μας είναι το ΙΚΥ.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69