tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δράσεις της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 1ου ΓΕΛ Βέροιας

Από το 1ο ΓΕΛ Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής:

Στα πλαίσια του προγράμματος «Aγαπώ το πράσινο. Τα φυτά της αυλής του σχολείου μου» η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου συναντήθηκε ώστε να υλοποιήσει το πρώτο στάδιο δράσης. Αυτό περιλάμβανε δύο στόχους.

Πρώτα να φωτογραφηθούν τα φυτά και δέντρα του σχολείου για να καταγραφούν και να μελετηθούν με σκοπό να τυπωθούν καρτέλες με στοιχεία που θα αφορούν την ταυτοποίηση τους .

Μετά να εξηγηθεί η διαδικασία της κομποστοποίησης και η συνέχιση της παραγωγής «κομπόστ» από την περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου.

Έτσι αρχικά η ομάδα φωτογράφησε όλα τα φυτά και δέντρα της αυλής του σχολείου ενώ μέλη της ανέλαβαν να συλλέξουν και να αξιοποιήσουν το υλικό που προέκυψε από αυτή την διαδικασία.

Στην συνέχεια με το υπεύθυνο πρασίνου του Δήμου Βέροιας κ. Καραγαβρηιλίδη Σίμο έγινε ενημέρωση για το τι είναι «κομπόστ» και πως μπορεί να παραχθεί . Υποδείχθηκε ποια υλικά αποτελούν την κατάλληλη πρώτη ύλη για την κατασκευή του,  ενώ τα μέλη της ομάδας ανέλαβαν τη ευθύνη για τη σωστή διαχείριση της διαδικασίας ώστε το τελικό προϊόν να χρησιμοποιηθεί για την λίπανση των φυτών του σχολείου.

Τα δέντρα και τα φυτά της αυλής μας αποκτούν ταυτότητα… και όχι μόνο.

Στα πλαίσια της φετινής δράσης της περιβαλλοντικής ομάδας του 1ου Λυκείου Βέροιας  φυτά και δέντρα της αυλής του σχολείου μας  μπήκαν στο “μικροσκόπιο” της ομάδας με σκοπό αφενός μεν να ταυτοποιηθούν, αφετέρου να μελετηθούν.

Έτσι όλα τα δέντρα αφού φωτογραφήθηκαν από την ομάδα, στην συνέχεια αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας η οποία έγινε μέσω του διαδικτύου αλλά και της τοπικής βιβλιοθήκης. Αναζητήθηκαν πληροφορίες σχετικά με το όνομα, την προέλευση, την μορφή και το χρώμα των φύλλων και του κορμού, τον τρόπο πολλαπλασιασμού και τη διάρκεια ζωής. Οι πληροφορίες αυτές καταγράφηκαν και στην συνέχεια πλαστικοποιήθηκαν. Ο τελικός  σκοπός ήταν  να αναρτηθούν με τη μορφή καρτελών στα ανάλογα φυτά και δέντρα ώστε να γίνουν γνωστές σε όλους του μαθητές του λυκείου.

Τελικά την Πέμπτη 3-3-16 η ομάδα υλοποίησε το τελικό στάδιο της δράσης που ήταν η ανάρτηση των καρτελών που δημιουργήθηκαν στα δέντρα και φυτά της αυλής του σχολείου. Η ικανοποίηση όλων ήταν φανερή αφού μια τέτοια προσπάθεια έδωσε ένα σημαντικό αποτέλεσμα αλλά και μας τροφοδότησε με πολλές πληροφορίες.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69