tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ραδιοφωνικό θέατρο σκιών με συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Τι σκαρφίστηκαν τα σχολεία του μαθητικού ραδιοφώνου – EuropeanSchoolRadio;

Η ραδιοφωνική ομάδα «Μουσικοί Υποκριτές» της Γ΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συνεχίζει τη συνεργασία με σχολεία του μαθητικού ραδιοφώνου –EuropeanSchoolRadio και φέτος. Βγαίνει στον αέρα του μαθητικού ραδιοφώνου με άλλα τέσσερα σχολεία που συμμετέχουν στη δράση του EuropeanSchoolRadio με ένα ραδιοφωνικό Θέατρο Σκιών με τίτλο: “1821: ΡΑΔΙΟκαραγκιόζης σε 5 πράξεις!”

- την Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 5 - 7μμ και
- την Παρασκευή 25 Μαρτίου στις 2 - 4μμ

Συμμετέχοντα σχολεία:
- 2ο Γυμνάσιο Ζακύνθου,
- Μουσικό Σχολείο Βέροιας,
- Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης,
- Δημοτικό Σχολείο Νέας Σκιώνης και
- 8ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου.

με έκτακτη εκπομπή- αφιέρωμα για την Ελληνική Επανάσταση του 1821!

Παρουσιάζουμε τη - λιγότερο γνωστή τοπική ιστορία - που αφορά την περίοδο της Επανάστασης του 1821.
Η εκπομπή - που παρήγαγε το Μουσικό Σχολείο Βέροιας στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας - αφορά την επανάσταση στην περιοχή της Βέροιας και της Νάουσας (μάχη Δοβρά - ολοκαύτωμα Νάουσας).

Η εκπομπή είναι προϊόν διδακτικού σεναρίου που υλοποιήθηκε από τους μαθητές της γ΄ γυμνασίου του σχολείου με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις φιλολόγους του τμήματος, Χαρά Σκουμποπούλου και Βάσω Καρβέλη στο πλαίσιο των μαθημάτων της ιστορίας, του θεάτρου αλλά και της νεοελληνικής γλώσσας. Βασική μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ήταν η ομαδοσυνεργατική.

Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη "Θεανώ Ζωγιοπούλου"

Κατά την υλοποίηση του σεναρίου οι μαθητές συνοδευόμενοι από τις υπεύθυνες καθηγήτριες επισκέφθηκαν τη δημοτική βιβλιοθήκη «Θεανώ Ζωγιοπούλου» την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2016 προκειμένου να κάνουν έρευνα σε βιβλία τοπικής ιστορίας και να εργαστούν πάνω στο σενάριο με φύλλα εργασίας στον χώρο της βιβλιοθήκης.

Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη μεγάλη συλλογή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ δωρεά Ιδρύματος "Σταύρου Νιάρχου που φιλοξενείται στο χώρο της βιβλιοθήκης. Η συλλογή περιέχει 3500 CD και DVD και γύρω στις 1500 τίτλους βιβλίων (ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα) για τη μουσική καθώς επίσης παρτιτούρες έργων γνωστών συνθετών.

“Ευχαριστούμε την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης, κα Βούλα Κοτσάλου για τη θερμή φιλοξενία της”, αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.

http://www.europeanschoolradio.eu/blog/radiokaragiozis1/

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69