tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δράσεις του Δημοτικού Σχολείου Νησίου

Από το Δημοτικό Σχολείο Νησίου ανακοινώθηκαν τα εξής:

Επίσκεψη στο Ιστορικό Μουσείο Νησίου

Στις 27 Μαΐου, το σχολείο μας έκανε ένα ταξίδι στο παρελθόν του χωριού μας με την επίσκεψή μας στο Ιστορικό Μουσείο Νησίου. Η κυρία Έφη Καραγιάννη μας ξενάγησε στους χώρους του Μουσείου, δίνοντάς μας πληροφορίες για την ιστορία του χωριού και τη δράση των κατοίκων του, στα αρχαία χρόνια, τα βυζαντινά, στην περίοδο της τουρκοκρατίας και στον Μακεδονικό Αγώνα. Τα παιδιά, αναζητούσαν πληροφορίες για τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, σε φωτογραφικό υλικό αλλά και σε επιγραφές.
Αυτή η γρήγορη «ματιά» στο παρελθόν, ενεργοποίησε τους μαθητές και μαθήτριές μας για να αγαπήσουν ακόμα περισσότερο το χωριό τους.
Στη συνέχεια, ακολούθησε «ιστορική» διασκέδαση στην παιδική χαρά του χωριού μας!

Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής: Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια

Τα παιδιά του σχολείου μας, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, πήραν μέρος στο ενδοσχολικό πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής: «Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια». Οι υπεύθυνοι του προγράμματος Μιχαήλ Βασιλαντωνάκης και Αντώνιος Μπουτοβίνας, ανέφεραν τρόπους κοινωνικής συμπεριφοράς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συμβουλές για ασφαλή οδήγηση που αφορούσε το αυτοκίνητο της οικογένειας (ζώνη ασφαλείας, ειδικό καθισματάκι, ήρεμη συμπεριφορά στον οδηγό κ.ά.), καθώς επίσης παρουσίασαν και κάποια σήματα του Κ.Ο.Κ. Τα παιδιά είχαν ακόμη την ευκαιρία να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν το ποδήλατό τους για να κυκλοφορούν με ασφάλεια στο χωριό (κράνος, φώτα, φωσφορούχο γιλέκο για το βράδυ, κ.ά. ).
Το πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής είχε μεγάλη απήχηση στα παιδιά, γιατί έθιγε χρήσιμα ζητήματα που μπορούν να εφαρμόζουν στην καθημερινότητά τους, όταν χρησιμοποιούν Μ.Μ.Μ ή το ποδήλατο.

Ημερήσια εκδρομή στο Δίον και το Πλατανόδασος

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου, το Δημοτικό μας Σχολείο διοργάνωσε ημερήσια εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου στο Λιτόχωρο.
Οι μαθητές/τριές μας ξεναγήθηκαν με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών-συνοδών τους, ανάμεσα στους ναούς και τα ιαματικά λουτρά του χώρου καθώς και στα αρχαία θέατρα. Η τοποθεσία με την πυκνή βλάστηση και τα ποτάμια, ήταν μαγευτική!
Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα για παιχνίδι στο Πλατανόδασος! Η μεγάλη και περιφραγμένη τοποθεσία του παιδότοπου, επιφύλασσε εκπλήξεις στα παιδιά. Τα παιδιά περιπλανήθηκαν ανακαλύπτοντας μικρά ποταμάκια με ψάρια, ελαφάκια, μικρά πόνι, κοτούλες και πάπιες. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στην παιδική χαρά με τις φουσκωτές τσουλήθρες, καθώς και στο εντευκτήριο με το ποδοσφαιράκι και το πίνγκ πόγκ.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69