tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τις επόμενες ημέρες η προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ για την δωρεάν φιλοξενία στους παιδικούς σταθμούς

Τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ για το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας στους παιδικούς σταθμούς. Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι γονείς, θα περιμένουν μερικές ημέρες ακόμη για να υποβάλλουν τις αιτήσεις ένταξής τους στο πρόγραμμα.

Όπως εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Θόδωρος Γκοτσόπουλος υπήρξαν κάποια τεχνικά προβλήματα τα οποία οφείλονται στις περιφέρειες και γι’ αυτό το λόγο η πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, χωρίς, πάντως, να προσδιοριστεί το πότε.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης.

Τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ όσο και οι συναρμόδιοι υπουργοί μίλησαν για ένα “νέο απλοποιημένο και διαφανές σύστημα”, ενώ διαβεβαίωσαν ότι τα 175 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων τα 93 εκατ. ευρώ προέρχονται από κοινοτικούς πόρους και τα 82 από εθνικούς πόρους) που θα αποδοθούν για την υλοποίηση του προγράμματος και την κάλυψη 81.000 παιδιών, θα είναι η ελάχιστη χρηματοδότηση του προγράμματος.

«Είμαστε να αντιμετωπίσουμε πιθανή πρόσθετη ανάγκη χρηματοδότησης», διευκρίνισε με κατηγορηματικό τρόπο η κ. Φωτίου.

Ο κ. Χαρίτσης υπενθύμισε ότι βασικός στόχος του ανασχεδιασμένου προγράμματος είναι το σύνολο των οικογενειών που βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας να λάβουν το voucher, θυμίζοντας ταυτόχρονα ότι ο ένας από τους πυλώνες της συνολικής στρατηγικής της κυβέρνησης για το ΕΣΠΑ, είναι ο κοινωνικός πυλώνας. Ένας επίσης στόχος, είναι η επιτάχυνση των πληρωμών, με την καταβολή τους σε μηνιαία βάση.

Θυμίζοντας ότι βαίνουν μειούμενοι οι ευρωπαϊκοί πόροι που προορίζονται για το πρόγραμμα, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι αυξάνονται οι εθνικές δαπάνες και στάθηκε στη σημασία που έχει για την προσχολική αγωγή 80.000 παιδιών, η ένταξη τους στην προσχολική αγωγή.

Να σημειωθεί ότι με βάση τον αρχικό προγραμματισμό την 1η Αυγούστου, επρόκειτο να γίνει γνωστό ποιοι γονείς είναι ωφελούμενοι του προγράμματος ωστόσο είναι προφανές ότι μετά τη σημερινή εξέλιξη θα υπάρξει καθυστέρηση.

πηγή: www.aftodioikisi.gr 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69