tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μια ενδιαφέρουσα ομιλία στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού για την σχολική βία

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία-συζήτηση με θέμα «Σχολική Βία:ΠρόληψηκαιΑντιμετώπιση» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6η Μαρτίου, την οποία διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Συλλόγους Διδασκόντων.

Στην αρχή η Διευθύντρια του Σχολείου, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε εκπαιδευτικούς και γονείς για τη συμμετοχή τους, ανέφερε ότι η σημερινή συγκέντρωση αποδεικνύει έμπρακτα ότι η σχολική κοινότητα δεν εφησυχάζει αλλά επαγρυπνεί και βάζει την πρόληψη και την αποτροπή στην πρώτη γραμμή της δράσης της. Επισήμανε δε ότι σκοπός δεν είναι να δοθούν μαγικές συνταγές για τη λύση του εν λόγω προβλήματος, που διαταράσσει την παιδαγωγική διαδικασία στον πυρήνα της, αλλά να προβληματιστούν όλοι σοβαρά και υπεύθυνα.

Στη συνέχεια, η Ψυχολόγος κ. Νάντση Αθηνά, που είχε και τον συντονισμό της συνάντησης, ανέπτυξε διεξοδικά το φαινόμενο της σχολικής βίας, το οποίο, όπως είπε, είναι δεδομένο, τονίζοντας πως δεν πρέπει να αναζητούμε «ποιος φταίει», αλλά κυρίως να εστιάσουμε στον τρόπο με τον οποίο αυτό θα προληφθεί και θα αντιμετωπιστεί. Μάλιστα, επισήμανε πολλές φορές την έλλειψη επικοινωνίας και την ανάγκη εποικοδομητικού και συχνού διαλόγου των γονιών με τα παιδιά τους.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και διατυπώθηκαν πολλά ερωτήματα σχετικά με τους κατάλληλους τρόπους προσέγγισης των παιδιών κατά την εκδήλωση του φαινομένου, όπως και τον τρόπο συνεργασίας σχολείου και οικογένειας για την καλύτερη αντιμετώπισή του. Επίσης, δόθηκε η ευκαιρία διαλόγου με τους γονείς για τη διαπραγμάτευση ποικίλων ζητημάτων που απασχολούν τη σύγχρονη οικογένεια, όπως η διαχείριση των συναισθημάτων, η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης, καθώς και οι νέες μορφές του φαινομένου της σχολικής βίας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69