tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης σημαίνει επιτυχία!

Τέσσερις απόφοιτοι μας εξηγούν, γιατί η καριέρα δεν είναι θέμα τύχης αλλά επιλογής

Η επαγγελματική σταδιοδρομία και το χτίσιμο μίας επιτυχημένης πορείας στον εργασιακό στίβο σε καμία περίπτωση δεν έρχονται τυχαία. Απαιτούν δουλειά, ζυγισμένες αποφάσεις και τα κατάλληλα εκπαιδευτικά εφόδια. Τα δύο πρώτα σημεία είναι θέμα του μελλοντικού επαγγελματία. Η επιμόρφωση όμως, ήταν είναι και θα είναι ζήτημα του εκπαιδευτικού οργανισμού, που καλείται να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε οι σπουδαστές του να γίνουν στελέχη ικανά να διεκδικήσουν ένα σπουδαίο μέλλον στην αγορά εργασίας.

To ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης προσανατολισμένο σε μία παιδεία ολιστικής προσέγγισης, όπου σωστή ακαδημαϊκή μόρφωση και χτίσιμο σωστής και ακέραιης προσωπικότητας συνυπάρχουν, έχει να επιδείξει μόνο ιστορίες αποφοίτων, όπου κέρδισαν με την αξία τους αλλά και με τα εχέγγυα που έλαβαν από τον πιο ανερχόμενο εκπαιδευτικό οργανισμό, μία αξιοζήλευτη θέση στην αγορά.

pikoulas

Ο απόφοιτος του Τομέα Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Πίκουλας, μέλος πλέον του Γραφείου Τύπου του Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Κυριάκο Κυριάκο

Γιώργος Πίκουλας

Απόφοιτος Αθλητικής Δημοσιογραφίας.

Γραφείο Τύπου του Α.Σ. ΠΑΟΚ

«Το ΙΕΚ Άλφα στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια μου να κάνω τα πρώτα μου βήματα στην δημοσιογραφία»

Το ταξίδι στην δημοσιογραφία για τον Γιώργο Πίκουλα ξεκίνησε στα 16 του χρόνια, όπου άρχισε να γράφει στο sitePAOKvoice και από εκεί αντιλήφθηκε, ότι η δημοσιογραφία ήταν μονόδρομος για αυτόν. Όντας λοιπόν φοιτητής, στο πρώτο έτος του οικονομικής σχολής, γράφτηκε και στην Αθλητική Δημοσιογραφία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, όπου αποκόμισε τις καλύτερες εντυπώσεις, από την συνεργασία με την διοίκηση και το διδακτικό προσωπικό του συγκεκριμένου Τομέα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά μάλιστα: ««Το ΙΕΚ Άλφα στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια μου να κάνω τα πρώτα μου βήματα στην δημοσιογραφία. Μέσω του ΙΕΚ ξεκίνησα να εργάζομαι σε εφημερίδα και από εκεί και σε ραδιόφωνο. Ο Τομεάρχης μου, κύριος Αλέξανδρος Σαλαμές, ήταν δίπλα μου σε κάθε απορία που είχα, και πάντα σε συμβουλευτικό τόνο έδινε τις κατάλληλες απαντήσεις. Με τους καθηγητές μου κυρίους Γιώργο Βένη και Πάνο Τσακίρη, από την TV100 είχα την τύχη να συνεργαστώ ως συνάδελφος. Ήταν τόσο άνετοι μαζί μου που ποτέ δεν μου έδωσαν την εντύπωση ότι είχαμε σχέση καθηγητή-μαθητή, αλλά συνάδελφου προς συνάδελφο».

Ο απόφοιτος του Τομέα Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, MichaelManai, πραγματοποίησε το όνειρο του και έγινε Σεφ στο «IstionClub & Spa»

Michael Manai

Απόφοιτος Μαγειρικής

Σεφ στο «Istion Club & Spa».

«Πιστεύω, ότι το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης ήταν μία πολύ καλή επιλογή»

Ο Michael Manai, ήταν ένας αφοσιωμένος σπουδαστής, όπου από την αρχή γνώριζε ακριβώς τι ήθελε να κάνει αναφορικά με την ειδίκευση του. Από την πρακτική του κιόλας, μέσα από το αρμόδιο γραφείο του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, βρήκε ένα ιδανικό περιβάλλον, το Istion Club & Spaστο οποίο εργάζεται ακόμη.

Οι επιδόσεις του μάλιστα δεν πέρασαν απαρατήρητες, και από τους προϊσταμένους, καθώς βραβεύτηκε από την ίδια την εταιρεία για τις επιδόσεις του.

Ο ίδιος αναφορικά με την επιλογή του για τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό οργανισμό, δηλώνει ενθουσιασμένος. «Θέλω να ευχαριστήσω, τον Τομεάρχη μου, σεφ Χρήστο Γκότση αλλά και όλους τους καθηγητές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης. Πιστεύω, ότι έκανα μία πάρα πολύ καλή επιλογή σχολής. Αυτός άλλωστε ήταν ο λόγος που ακολούθησα και δεύτερη ειδικότητα, την ζαχαροπλαστική», εξηγεί.

Κλεάνθης Ευστρατιάδης

Απόφοιτος Προπονητικής

Προπονητής στην «Shooters Academy»

«Τα εκπαιδευτικά εφόδια που έλαβα ήταν καθοριστικά»

Ο Κλεάνθης Ευστρατιάδης ξεκίνησε παράλληλα με τις σπουδές του στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης και την ενασχόληση του ως Παιδαγωγός – Εκπαιδευτής – Προπονητής σε πρόγραμμα με σχολικές εκδρομές, σε κατασκηνώσεις, camps αλλά και σε ακαδημίες ποδοσφαίρου. Καθοριστική ήταν η γνωριμία του μέσω των σπουδών του, με τον Τομεάρχη του στην Προπονητική, κύριο Παναγιώτη Τσάκαλο, ο οποίος τον ενέταξε από σπουδαστή ακόμα στο προπονητικό team της «Shooters Academy».

Ο ίδιος αισθάνεται ιδιαίτερα ευγνώμων τόσο για τα εκπαιδευτικά εφόδια, όσο και για την συνολική στήριξη που δέχτηκε. «Τα εκπαιδευτικά εφόδια που έλαβα ήταν καθοριστικά. Ιδιαίτερα με βοήθησε ο τομεάρχης μου, ο οποίος μου έδωσε την ευκαιρία να εξελιχθώ και να αποκτήσω εμπειρία μέσα από δικές του επαγγελματικές δραστηριότητες. Αλλά και οι υπόλοιποι καθηγητές μαζί με το γραφείο εργασίας συνεισέφεραν ο καθένας με τον τρόπο του», δήλωσε.

Μαρία Πόντη

Απόφοιτος Γραφιστικής

Γραφίστρια EliCon Soft

«Οι γνώσεις που έλαβα από το ΙΕΚ Άλφα Θεσσαλονίκης, ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόμουν για να μπω σε έναν τομέα που πριν μου ήταν άγνωστος»

Η Μαρία Πόντη αν και πριν ξεκινήσει το εκπαιδευτικό της ταξίδι στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με την τέχνη της γραφιστικής, εντούτοις αυτό λειτούργησε όπως αναφέρει και η ίδια θετικά, καθώς έδωσε την δέουσα προσοχή στις σπουδές της με αποτέλεσμα να «μεταμορφωθεί» σε μία εξαιρετική γραφίστρια.

Το αποτέλεσμα ήταν να κάνει την πρακτική άσκηση της άσκηση, στην εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού EliCON Soft και να πάει τόσο καλά, που η εταιρεία παρά την δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, διατήρησε την συνεργασία μαζί της και της ανακοίνωσε ότι στο άμεσο μέλλον θα προχωρήσει σε πρόσληψη μαζί της.

Η Μαρία δηλώνει περισσότερο από ευχαριστημένη από διδακτικό προσωπικό και διοίκηση σε σχέση με την αντιμετώπιση που δέχθηκε, κατά τη διάρκεια των σπουδών της «οι γνώσεις που έλαβα από το ΙΕΚ Άλφα Θεσσαλονίκης, ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόμουν για να μπω σε έναν τομέα που μου ήταν άγνωστος. Ένα θετικό χαρακτηριστικό του Τομεάρχη μου καθώς και όλων των υπολοίπων καθηγητών μου, είναι το ότι οι ίδιοι ήταν ενεργοί επαγγελματίες, με αποτέλεσμα να γνωρίζουν ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο, κάτι το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στον τομέα μας. Τέλος, πολύ βασικό ρόλο έπαιξε και το Γραφείο Εργασίας, το οποίο κινητοποιήθηκε άμεσα, όταν το χρειάστηκα αλλά και τώρα σχεδόν μισό χρόνο μετά την αποφοίτηση μου με ενημερώνει, όποτε προκύψει θέση εργασίας που μπορεί να με ενδιαφέρει».

Μη χάνεις χρόνο!

Κάλεσε τώρα στο 2310552406 ή συμπλήρωσε τη φόρμα εγγραφής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης εδώ και ένας σύμβουλος εκπαίδευσης θα επικοινωνήσει μαζί σου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69