tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πιο ασφαλείς τάξεις ζητούν δάσκαλοι και καθηγητές (βίντεο)

Πιο ασφαλείς τάξεις για μαθητές και εκπαιδευτικούς ζήτούν οι δάσκαλοι και καθηγητές. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στην Βέροια ΕΛΜΕ Ημαθίας (Αλέκος Μόσχος), Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (Σταυρούλα Μιχαηλίδου) και Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάουσας (Σωτήρης Σταμάτης), με αφορμή την απεργία τους, τόνισαν ότι τίποτα από αυτά που εξαγγέλθηκαν τον Μάιο δεν τηρήθηκε και ζήτησαν περισσότερα μέτρα για την ασφάλεια στο σχολείο.

"Θέλουμε ανοιχτά σχολεία με ασφάλεια. Η κυβέρνηση τα οδηγεί σε κλείσιμο και στην τηλεκπαίδευση. Η τηλεκπαίδευση δεν είναι πραγματική εκπαίευση" τόνισε ο κ. Μόσχος  και πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν θα δεχθούν κάμερες μέσα στα σχολεία.

Τι διεκδικούν οι εκπαιδευτικοί:

  • Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές.
  • Μαζικούς – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
  • Εύρεση χώρων, για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες (επισκευή, αξιοποίηση κλειστών/συγχωνευμένων σχολείων ή άλλων δημόσιων κτιρίων).
  • Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών, για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές. Άμεση πλήρωση των κενών που δεν καλυφθήκαν στη Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών.
  • Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.
  • Αυξημένη χρηματοδότηση, για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ).
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους, αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
  • Προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού καθαριότητας σε κάθε σχολείο.
  • Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων και σχολικών τροχονόμων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο.
  • Δημιουργία Κρατικής, νοσοκομειακής Δομής που θα συνεργάζεται με τις σχολικές μονάδες και θα έχει την ευθύνη για τον υγειονομικό έλεγχο λειτουργίας των σχολείων (γενικά εμβολιασμούς, προληπτικούς ελέγχους, εξετάσεις μαθητών- εκπαιδευτικών και παραπομπή σε Νοσοκομεία, διαχείριση κρουσμάτων).
  • Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69