tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

ΚΝΕ Ημαθίας: "Αδιαφορεί η κυβέρνηση για την υγεία του λαού"

Από την ΚΝΕ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Η έξαρση της επιδημίας στα σχολεία και της Ημαθίας με κλειστό το ΕΠΑΛ Βέροιας, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, με κλειστά τμήματα στο 2ο ΓΕΛ Βέροιας μαζί με τα παραπάνω από 1.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε σχολικές μονάδες σε ολόκληρη τη χώρα επιβεβαιώνουν πως είναι τελείως υποκριτικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και της υπουργού Παιδείας ότι τα σχολεία είναι ασφαλή. Τα κρούσματα στα σχολεία είναι σίγουρο πως είναι πολλαπλάσια, αλλά δεν φαίνονται γιατί με κρατική ευθύνη δεν πραγματοποιούνται τεστ, δεν γίνονται ουσιαστικές ιχνηλατήσεις των επαφών.

Τα κρούσματα στη περιοχή μας επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά την αδιαφορία της κυβέρνησης όταν πρόκειται για την υγεία του λαού και των παιδιών του. Την ίδια ώρα που έχει κάνει λάστιχο κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο σε αεροπλάνα, πλοία, ξενοδοχεία και μεγάλες επιχειρήσεις, όταν πρόκειται για το λαό και τη νεολαία, θυμάται την «ατομική ευθύνη». Αποποιείται έτσι κάθε έννοιας ευθύνης απέναντι σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Γι’ αυτό οι μαθητές συνεχίζουν να στοιβάζονται στα σχολικά λεωφορεία, να στριμώχνονται σε 25άρια τμήματα ενώ παραμένουν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας την ίδια ώρα που οι ανάγκες σε αυξημένη καθαριότητα και απολύμανση χώρων έχουν εκτοξευθεί κατακόρυφα. Και αν κάποιος μαθητής/εκπαιδευτικός βγει θετικός τότε του δίνουν απλά την οδηγία να κάτσει σπίτι του και του συστήνουν «να κάνει το τεστ», ρίχνοντας έτσι όλη την ευθύνη πάνω του και στέλνοντας τον στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα, με το αζημίωτο μιας και δεν προβλέπεται η δωρεάν διεξαγωγή του.

Επιβεβαιώνεται το δίκιο του αγώνα των μαθητών σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίοι φώναζαν από την πρώτη στιγμή πως τα σχολεία άνοιξαν χωρίς να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η υποκρισία της κυβέρνησης που συκοφαντούσε τους μαθητικούς αγώνες ως υποκινούμενους, μιλούσε για κλειστά σχολεία και απειλούσε με «τηλεαπουσίες» την ίδια ώρα που η πολιτική της στέλνει εκατοντάδες μαθητές στην καραντίνα γεμίζοντας ανασφάλεια αυτούς και τις οικογένειες τους για την επόμενη μέρα.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να σκύψουν το κεφάλι. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουν ενωμένοι των αγώνα τους για ανοικτά και ασφαλή σχολεία! Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Να δυναμώσει ο αγώνας για:

§ Αύξηση των σχολικών λεωφορείων και μείωση του συνωστισμού σε αυτά.

§ Κανένα τμήμα με δύναμη μεγαλύτερη των 15 μαθητών.

§ Να γίνουν τώρα προσλήψεις σε μόνιμο διδακτικό προσωπικό. Καμία θέση καθηγητή κενή.

§ Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Εδώ και τώρα απολύμανση στις σχολικές μονάδες όπου βρέθηκαν κρούσματα. Συχνότερες απολυμάνσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες.

§ Να γίνουν τώρα δωρεάν τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε όλους τους μαθητές, καθηγητές και γονείς στα σχολεία όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69