tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

ΔΙΕΚ Βέροιας: Πρακτική εξάσκηση σπουδαστών της Αισθητικής στην Λεμεσό

Στα πλαίσια της τελικής αξιολόγησης του προγράμματος το Δημόσιο ΙΕΚ Βέροιας παραθέτει μια σύντομη  περίληψη των συμπερασμάτων της. Οι σπουδάστριες της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικής & Μακιγιάζ» του Δημόσιου ΙΕΚ Βέροιας ολοκλήρωσαν με εξαιρετική επιτυχία την πρακτική τους άσκηση στη Λεμεσό της Κύπρου μετά από 16ήμερη παραμονή (25 Νοεμβρίου ως 10 Δεκεμβρίου 2019) στα πλαίσια του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης «μαθησιακής κινητικότητας εκπαιδευόμενων και προσωπικού επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης» Erasmus+ KA1.

Ο τίτλος του προγράμματος «Πρακτική εξάσκηση σπουδαστών της Αισθητικής» με Κωδικό Προγράμματος: 2019-1-EL01-KA102-062173. Φορέας υποδοχής η ERCI. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού στην Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Στόχος της εμπειρίας κινητικότητας

Η παροχή όσο το δυνατόν περισσότερων εφοδίων στις σπουδάστριες της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικής & Μακιγιάζ» που θα τους εξασφαλίσουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Την παροχή εργασιακής εμπειρίας σε πραγματικές εργασιακές συνθήκες, τη σύνδεση της θεωρητικής τους γνώσης με την πρακτική άσκηση. Να προάγει την ευρωπαϊκή συνείδηση και την προσαρμογή  σε ξένο περιβάλλον.

Εκπαίδευση & κατάρτιση κατά την διάρκεια της οποίας ολοκληρώθηκε η εμπειρία κινητικότητας

Πρακτική και θεωρητική on the job κατάρτιση σε επιχειρήσεις (Ινστιτούτα Ομορφιάς) με στόχο την επίτευξη συγκεκριμένων μαθησιακών αποτελεσμάτων και την απόκτηση δεξιοτήτων:

  • Περιποίηση προσώπου: Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό και κολλαγόνο, Φυτοπίλινγκ, Δερμοαπόξεση, Θεραπείες ακμής & αντιγήρανσης, lifting προσώπου-λαιμού.
  • Περιποίηση άκρων: Τζελ σε φυσικό νύχι και επέκταση με φόρμα, ημιμόνιμου μανικιούρ, περιποίηση ποδιών (πεντικιούρ), θεραπείες κάλων & ενυδάτωση πέλματος
  • Θεραπείες Σώματος: Hot Stone, Θεραπευτικό μασάζ, Λεμφικό DRAINAGE, Ηλεκτροθεραπεία, θεραπείες με προϊόντα SPA

Οι καταρτιζόμενες χωρίσθηκαν σε ομάδες και τοποθετήθηκαν σε Ινστιτούτα Αισθητικής στην πόλη της Λεμεσού. Στα ινστιτούτα αυτά ασκήθηκαν στην εκτέλεση εργασιών αισθητικής. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους δόθηκε έμφαση στη γνωριμία με τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Κύπρου, τη δημιουργία νέων επαγγελματικών γνωριμιών, τη δημιουργία προϋποθέσεων για βελτίωση του επαγγελματικού τους προφίλ και της καλλιέργειας της οργανωτικότητας, επιμέλειας, επαγγελματικής ηθικής, συνεργατικού πνεύματος και η ενίσχυση της ευρωπαϊκής τους ταυτότητας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης την παρακολούθηση σεμιναρίων σε απογευματινό χρόνο (θεωρητικό μέρος):

  • Κυπριακή διάλεκτος, Ιστορία και πολιτισμός της Κύπρου,
  • Νεανική επιχειρηματικότητα, Αισθητική στην Κύπρο – προοπτικές εργοδότησης,
  • Διατήρηση ασφαλούς και υγιεινού περιβάλλοντος εργασίας

Σεμινάρια στην Ειδικότητα:

  • Παρουσίαση των νέων μοντέλων μηχανημάτων θεραπειών αισθητικής: laser αποτρίχωσης Epilream PRO και του KRF (Keramic Radio Frequency) για θεραπείες με ραδιοσυχνότητες, από την Alessandra Maria, international trainer της ALFAPARF
  • Τοποθέτηση προϊόντων για λιανική πώληση σε ινστιτούτο αισθητικής από την Γενική Αντιπρόσωπο της εταιρίας Babor στην Κύπρο.

Πολιτιστικές ξεναγήσεις:

  • γνωριμία & ξεναγήσεις στην πόλη της Λεμεσού (πόλη φιλοξενίας),
  • Πολιτιστική επίσκεψη στη Λευκωσία,
  • Επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα της Πάφου,
  • Πολιτιστική επίσκεψη στο χωριό Όμοδος 42 χλμ ΒΔ της Λεμεσού στα Κρασοχώρια

Ο Οργανισμός Εταίρος στην Κύπρο είναι ο ERCI, (Educational, Research & Consultancy Institute LTD), τον οποίο ευχαριστεί θερμά το ΙΕΚ για την εξαιρετικά επιτυχή οργάνωση και ολοκλήρωση του προγράμματος και ιδιαίτερα τους Χρήστο Γιαννούλη και Λάμπρο Καϊκίτη. Υπεύθυνος επικοινωνίας του προγράμματος ήταν ο Διευθυντής του ΙΕΚ κύριος Νικολόπουλος Νικόλαος και συνοδός των σπουδαστριών η κυρία Μπανιώτη Παναγιώτα, Εκπαιδεύτρια Αισθητικός. Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Erasmus+ 2019-20 έδωσε την ευκαιρία στις σπουδάστριες μας της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικής & Μακιγιάζ» να μαθητεύσουν δίπλα σε επαγγελματίες του κλάδου τους στην Κύπρο, υιοθετώντας καλές πρακτικές και καλλιεργώντας νέες πρωτοποριακές δεξιότητες.

"Η υλοποίηση ενός προγράμματος κινητικότητας στον Ευρωπαϊκό χώρο σημαίνει την έξοδό του ιδρύματός μας από την εσωστρέφεια και την αρχή μιας νέας περιόδου ανάπτυξης. Έτσι, έχει γίνει ακόμα ένα βήμα για την βελτίωση της εικόνας της Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Ελλάδα με την καλή λειτουργία του Δημοσίου ΙΕΚ Βέροιας" αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΙΕΚ Βέροιας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69