tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Σε 4 προγράμματα κινητικότητας εκπαιδευτικών και μαθητών συμμετέχει το 5ο ΓΕΛ Βέροιας

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  Erasmus+ 2020, στον Τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης, το 5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας συμμετέχει και πάλι για την επόμενη διετία ως εταίρος σε τέσσερα (4) προγράμματα κινητικότητας εκπαιδευτικών και μαθητών.

Αναλυτικά οι συμμετοχές έχουν ως εξής:

1. Το πρόγραμμα με τίτλο “Mental Health for European Youth” και κωδικό αριθμό 2020-1- DE03-KA229-077229_4 αφορά συμπράξεις και ανταλλαγές σχολείων για το χρονικό διάστημα 2020-2022 και σε αυτό συμμετέχουν τα εξής Ευρωπαϊκά Σχολεία:

  • Berufsbildungszentrum Homburg des Saarpfalz-Kreises (Γερμανία-Σχολείο Συντονιστής)
  • Höhere technische Bundeslehranstalt 1, Linz (Αυστρία)
  • Escola Secundária José Saramago-Mafra (Πορτογαλία)
  • 5 General Lyceum Veroias (Ελλάδα)

Στόχος του προγράμματος είναι να αναπτυχθούν κοινές δράσεις αντιμετώπισης και πρόληψης προβλημάτων ψυχικής υγείας των νέων στα πλαίσια της σχολικής ζωής.

2. Το πρόγραμμα με τίτλο Change Yourself Not Nature και κωδικό αριθμό 2020-1-UK01-KA229-078875_4 έχει ξεκινήσει τις εργασίες του την 1η Σεπτεμβρίου 2020.

  • Συντονίστρια χώρα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα το σχολείο ‘’The Corporation of NCG” που εδρεύει στην πόλη New castle Upon Tyne.
  • Εκτός από το 5ο ΓΕΛ Βέροιας, ως εταίροι συμμετέχουν ακόμη τα σχολεία
  • “Gazi Anadolou Lisesi” από τη Σαμψούντα της Τουρκίας και
  • “Liceo Scientifico Statale Alfred Nobel” από την πόλη Torre del Greco της Ιταλίας.

Τα επιμέρους  θέματα  που πραγματεύεται το έργο είναι η λειψυδρία, η αποψίλωση των δασών, η μόλυνση, η ξηρασία και οι πλημμύρες και στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει τους συμμετέχοντες σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

3. Το πρόγραμμα με τίτλο Light of the future με κωδικό αριθμό 2020-1-DE03-KA229-077239_2 αφορά σε περιβαλλοντικά θέματα που έχουν να κάνουν με τη φωτορρύπανση στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις και περαιτέρω την έρευνα για συνετή διαχείριση του φωτός και τις νέες τεχνολογίες φωτισμού στις σύγχρονες αστικές κοινωνίες. Μέλη της σύμπραξης είναι:

  • Το Berufskolleg des Rhein-Sieg-Kreises in Bonn Duisdorf – ως σχολείο συντονιστής
  • Το Liceo Enriques της Ρώμης και
  • Το 5οΓΕΛ Βεροίας, ως σχολεία- μέλη της σύμπραξης

4. Το πρόγραμμα με τίτλο Me, You and our Europe και κωδικό αριθμό 2020-1-BE02-KA229-074730_3, στο οποίο το 5ο ΓΕ.Λ. Βέροιας συνεργάζεται με σχολεία από το Βέλγιο και την Ισπανία.

  • Σχολείο-συντονιστής του σχεδίου είναι το Inspirocollege από την πόλη Houthalen του Βελγίου, ενώ συμμετέχει ακόμη
  • το I.E.S. Virgen del Pilar, σχολείο από την Zaragoza της Ισπανίας με 1300 μαθητές.

Σκοπός του προγράμματος είναι, αφενός, η αλληλογνωριμία των μαθητών μέσω της ανταλλαγής των εθνικών πολιτιστικών τους δημιουργημάτων και, αφετέρου, η συμβολή στην εξουδετέρωση στερεοτυπικών αντιλήψεων και στην ανάπτυξη πολυπολιτισμικής συνείδησης με κέντρο αναφοράς την Ευρώπη. Οι έλληνες μαθητές θα  συνεργαστούν, αρχικά, μεταξύ τους προκειμένου να αναζητήσουν στην εθνική τους κληρονομιά στοιχεία που θα παρουσιάσουν στους αλλοεθνείς συμμαθητές τους·  στη συνέχεια, θα συνεργαστούν με τους αλλοεθνείς συμμαθητές τους για να ανταλλάξουν κοινά και διαφορετικά χαρακτηριστικά των εθνικών τους πολιτισμών  και, τέλος, θα εργαστούν ομαδικά με στόχο την γνωριμία με  το παρελθόν και το παρόν της Ευρώπης, ώστε όλοι μαζί να οραματιστούν για το μέλλον της.

Με την υποστήριξη του ΙΚΥ κα τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

#IKY #IKY_Erasmusplus #Erasmusplus #StateScholarshipsFoundation

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69