tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Την Δευτέρα η απόφαση για τα σχολεία

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη λήψη της απόφασης σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων και την δια ζώσης διδασκαλία, προκειμένου οι μαθητές να βρεθούν στο «φυσικό τους περιβάλλον», όπως αποκαλούν το σχολείο οι ειδικοί. Τη Δευτέρα αναμένεται να τελειώσει και η αγωνία των γονέων για την ημερομηνία που θα ανοίξουν εκ νέου τα σχολεία αλλά και ποιες εκπαιδευτικές βαθμίδες θα λειτουργήσουν εξ αρχής. Η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων θα είναι τα μέτρα που θα ισχύσουν και πάλι στα σχολεία για την αποφυγή μολύνσεων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αριθμός των κρουσμάτων την περίοδο των εορτών θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων. Γι' αυτό τον λόγο, επιδημιολόγοι και υπουργείο Παιδείας περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων των κρουσμάτων από τα Χριστούγεννα και έπειτα έτσι ώστε να πάρουν αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε διαφωνία μεταξύ των ειδικών για την ημερομηνία που θα επαναλειτουργήσουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, οι ειδικοί πλέον συμφωνούν ως προς το άνοιγμα των σχολείων το πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου.

Οι πιθανές ημερομηνίες για το άνοιγμα είναι στις 8, στις 11 και στις 15 Ιανουαρίου. Πάντως, αυτό που είναι έως τώρα αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα, είναι να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Ωστόσο, αυτό που τους προβληματίζει είναι τι θα συμβεί με τις «κόκκινες» περιοχές. Πιθανή ημερομηνία για τους λιλιπούτειους μαθητές είναι η 11η Ιανουαρίου. «Μας ενδιαφέρει να ανοίξουμε με ασφάλεια. Να μην χάσουμε τα κεκτημένα... Όλοι οι ειδικοί συμφωνούμε ως προς το άνοιγμα των σχολείων», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χαράλαμπος Γώγος στον ΑΝΤ1.

Πηγή: www.zougla.gr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69