tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Συλλαλητήριο στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας θα πραγματοποιήσει η ΕΛΜΕ

Την Τετάρτη 17 Μαρτίου στις 6:00 στην Πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης, για την υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και Υγείας.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ αναφέρει:

"Κλείνει αυτές τις μέρες ένας χρόνος από το ξεκίνημα της πανδημίας και ο λαός μας μετρά τις πληγές που προκάλεσε η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης στην υγεία, την εργασία, τη ζωή του.

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία. Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα δεν έπραξε το παραμικρό ώστε να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Δεν πήρε μέτρα για την ενίσχυση σε γιατρούς, ΜΕΘ, υποδομές, δωρεάν μαζικά τεστ. Αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές προτίμησε να προσφέρει αδρά οικονομικά ανταλλάγματα στους κλινικάρχες του ιδιωτικού τομέα και χωρίς υποχρέωση περίθαλψης κρουσμάτων.

Την ίδια ακριβώς πολιτική εφάρμοσε και στα Δημόσια Σχολεία. Κανένα μέτρο για να λειτουργήσουν τα σχολεία με όρους υγειονομικής προφύλαξης των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Αντί για την αραίωση των τμημάτων, την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών και προσωπικού στην καθαριότητα, την κάλυψη όλων των αναγκών σε μέσα υγιεινής κ καθαριότητας, η κυβέρνηση επέλεξε την πολιτική του παρατεταμένου λουκέτου. Οι δραματικές συνέπειες στη μόρφωση των παιδιών γίνονται ήδη ορατές από την κατάσταση αυτή. Στα μέσα μεταφοράς οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να στοιβάζονται και αυτό παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως μια “φυσιολογική” κατάσταση.

Καμία σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν έχουν η κατάργηση του οκτάωρου, η μεγαλύτερη αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων, η γενίκευση της ελαστικής εργασίας, η γιγάντωση της ανεργίας. Καμία σχέση, επίσης, δεν έχουν με την αντιμετώπιση της πανδημίας τα μέτρα που παγιώνουν το καθεστώς της τηλε-εργασίας, το παρατεταμένο λουκέτο στα Δημόσια Σχολεία και τα ΑΕΙ που πλήττει πρώτα και κύρια τη νέα γενιά. Η Δημόσια Εκπαίδευση από τα Δημοτικά ως τα Πανεπιστήμια χτυπιέται ανελέητα από τα απανωτά αυταρχικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Αξιολόγηση, τράπεζα θεμάτων, πανεπιστημιακή αστυνομία, διαγραφές φοιτητών, περικοπές εισακτέων και πολλά άλλα συνθέτουν το νέο αντιδραστικό τοπίο στην εκπαίδευση. Ένα τοπίο που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς και ανατρέπει κεκτημένα πολλών δεκαετιών.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ επιδόθηκε σε μια ανελέητη και πρωτοφανή καταπάτηση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, των πολιτικών ελευθεριών του λαού μας. Επέβαλε μέτρα αστυνομικών απαγορεύσεων χουντικής κοπής και έμπνευσης για να χτυπήσει το δικαίωμα του λαού στη διαδήλωση και την απεργία. Εξαπέλυσε ανελέητη καταστολή απέναντι στο λαϊκό και νεολαιΐστικο κίνημα με ΜΑΤ, χημικά, συλλήψεις και καταπάτηση του ασύλου με εισβολή της αστυνομίας μέσα στις σχολές ακόμα και σε σπίτια.

Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης της ΝΔ. Φτώχεια, ανεργία και αστυνομοκρατία για το λαό και τη νεολαία και κατεδάφιση των δημόσιων αγαθών (Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια). Η πολιτική τους πρέπει να συναντήσει τη μαζική αντίσταση του εργαζόμενου λαού και της νέας γενιάς! Τα μεγαλειώδη παλλαϊκά συλλαλητήρια όλων των τελευταίων εβδομάδων στις γειτονιές και στους δρόμους της Αθήνας και των άλλων πόλεων χαράζουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε! Το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα για να υπερασπίσουμε τις ζωές μας απέναντι στη βάρβαρη πολιτική τους και τις δολοφονικές επιλογές τους!

Δεν θα συνεχίσουν ανενόχλητοι την αντιλαϊκή πολιτική τους για τις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις.

Κάτω η κυβερνητική πολιτική της τρομοκρατίας και της καταστολής!

Αγώνας για Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια – Δημοκρατικά Δικαιώματα!".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69