tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Διαδικτυακή ομιλία για γονείς διοργάνωσε το Κέντρο Ξένων Γλωσσών MITSIOU

Διαδικτυακή ομιλία για γονείς διοργάνωσε το Κέντρο Ξένων Γλωσσών MITSIOU, σε συνεργασία με άλλα 7 κέντρα ξένων γλωσσών.

Η ομιλία, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, είχε μεγάλη ανταπόκριση από τους γονείς των παιδιών, που φοιτούν και στα επτά κέντρα.

mitsiou giota3

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Παρασκευή Γιώτα, η οποία ανέπτυξε το θέμα «Επιστροφή στην κανονικότητα. Οι συνέπειες του εγκλεισμού στα παιδιά και ο δρόμος για την επανένταξή τους».

Η κα Γιώτα αναφέρθηκε σε θέματα που απασχολούν όλους τους γονείς και κυρίως στους τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους και την ομαλή προσαρμογή τους στην κανονικότητα, ειδικά μετά από μία μεγάλη περίοδο εγκλεισμού, λόγω του κορονοϊού.

mitsiou giota2

Αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα όλων των ηλικιακών ομάδων. Των παιδιών του δημοτικού, των παιδιών του γυμνασίου, αλλά και μεγαλύτερα.

Η κάθε ομάδα ήρθε αντιμέτωπη με πρωτόγνωρα δεδομένα, όπως τον πολύμηνο εγκλεισμό, την τηλεκπαίδευση, την απομάκρυνση από φίλους και το σχολικό περιβάλλον, την πολύωρη ενασχόληση με το διαδίκτυο, τον εθισμό κ.α.

Πρότεινε μεθόδους στους γονείς για το πώς μπορούν να διαχειριστούν την συμπεριφορά των παιδιών τους και τα σημάδια που πρέπει να τους ανησυχήσουν εάν τα αντιληφθούν. Όλα πάντα με γνώμονα την ασφάλεια και προστασία των παιδιών.

«Η επικοινωνία και ομαδικότητα είναι το κλειδί για να ξεπεραστούν όλες τις δυσκολίες» ήταν το συμπέρασμα της ομιλίας.

Έπειτα ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς και λύθηκαν απορίες.

Στο κλείσιμο της ομιλίας μια όμορφη έκπληξη περίμενε όλους, καθώς προβλήθηκε ένα μουσικό βίντεο με παιδιά να τραγουδούν «Together we can change the world» (μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο).

mitsiou giota4

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69