tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

ΕΜΙΠΗ: Ποιοι μαθητές διακρίθηκαν στον διαγωνισμό «Η επανάσταση στη Μακεδονία – Νάουσα 200 χρόνια μετά»

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση (1821 – 2021) η Ε.Μ.Ι.Π.Η. προκήρυξε μαθητικό διαγωνισμό με τίτλο «Η επανάσταση στη Μακεδονία – Νάουσα. 200 χρόνια μετά» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές των δημοτικών σχολείων της Ημαθίας και πιο συγκεκριμένα στους μαθητές των τάξεων Γ΄ έως Στ΄ Δημοτικού με παράγωγο προϊόν α) καλλιτεχνικό έργο για τους μαθητές Γ΄-Δ’ Δημοτικού και β) γραπτό ή ποιητικό ή καλλιτεχνικό έργο για τους μαθητές Ε’-Στ’ Δημοτικού, σχετικό με τα γεγονότα της επανάστασης στην περιοχή μας και ειδικότερα στη Νάουσα και την ιστορική εξέλιξη μέχρι την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού.

Για την αξιολόγηση των έργων των συμμετεχόντων συστήθηκε από την Ε.Μ.Ι.Π.Η. ειδική πενταμελής κριτική επιτροπή αποτελούμενη από δύο μέλη της Ε.Μ.Ι.Π.Η., δύο εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μία καλλιτέχνη με καταγωγή από την Ημαθία και συγκεκριμένα από τους: α) Ολυμπία Μπέτσα – Γραμματέα Ε.Μ.Ι.Π.Η., π. Αθανάσιο Βουδούρη – Μέλος Ε.Μ.Ι.Π.Η., Εμμανουήλ Ξυλοφόρο – Εκπαιδευτικό ΠΕ 70, Αικατερίνη Αναστασίου – Εκπαιδευτικό ΠΕ 08 και Βίκυ Παπατζίκου – Γκαλερίστα.

Κατόπιν προσεκτικής ανάγνωσης των δημιουργιών των μαθητών και συναντήσεων των μελών της επιτροπής, με δεδομένο ότι από κάθε ηλικιακή ομάδα βραβεύονται δύο μαθητές και λαμβάνοντας υπόψη την πρωτοτυπία, την έμπνευση, τη φαντασία και την έκφραση, αποφασίστηκε να αποδοθούν τα βραβεία ως εξής:

α) Μαθητές Γ΄ – Δ΄ Δημοτικού:

  • 1ο Βραβείο: Εμβαλωματή Ευθυμία του Αναστάσιου με ζωγραφικό έργο /Δ’ Τάξη-9ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας: 1 Tablet
  • 2ο Βραβείο: Κουτής Κωνσταντίνος του Αλέξανδρου με ζωγραφικό έργο /Γ’ Τάξη-8ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας: Ασύρματα ακουστικά

β) Μαθητές Ε΄ – Στ΄ Δημοτικού:

  • 1ο Βραβείο: Φουδούλης Κωνσταντίνος του Αντωνίου με video art /Ε’ Τάξη-Δημοτικό σχολείο Λευκαδίων: 1 Tablet
  • 2ο Βραβείο: Τζιούρτζια Ευφροσύνη-Θωμαή του Αντωνίου με κολάζ /Στ’ Τάξη-4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: Ασύρματα ακουστικά

Αξίζει να τονιστεί ότι όλες οι συμμετοχές των μαθητών ήταν αξιόλογες, εμπνευσμένες και ξεπερνούσαν τις προσδοκίες της επιτροπής, γεγονός που καθιστούσε δύσκολη την τελική επιλογή. Η Ε.Μ.Ι.Π.Η. θα προβάλει και θα αξιοποιήσει και μελλοντικά πολλές από τις εργασίες που κατατέθηκαν ως συμμετοχή στο διαγωνισμό αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας με τον τρόπο αυτό τους συμμετέχοντες.

Η απονομή των “επάθλων” θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί προσεχώς στους βραβευμένους μαθητές.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό δώρο από την Ε.Μ.Ι.Π.Η. για τη συμμετοχή τους.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69