tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η Easy Education στο 7ο Διεθνές Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας

Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Easy Education μοιράζονται κοινούς στόχους με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων, συμμετέχουν και στηρίζουν το 7ο Διεθνές Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας (Ε.Κ.Ν.Ε.).

Η εποικοδομητική συνεργασία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, όταν στους χώρους της εκπαιδευτικής δομής της Easy Education, στην Βέροια, φιλοξενήθηκε ημερίδα που είχε ως στόχο τη γνωριμία των νέων της περιοχής με τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων. Κορύφωση των δράσεων, αποτελεί το 7ο Διεθνές Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας που πραγματοποιείται από 23 ως 26 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη.

Στο διεθνές φόρουμ με τίτλο "Μαθαίνοντας από το παρελθόν, επανασχεδιάζοντας το μέλλον μας. Η εκ νέου ώθηση της ευρωπαϊκής κοινωνίας προς μία αναδιαμορφωμένη πραγματικότητα" περιλαμβάνεται το Πάνελ Συζήτησης με θέμα "Μη τυπική Εκπαίδευση στην Ελλάδα και την Ευρώπη".

Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών του πάνελ, όπως η υφυπουργός Παιδείας κ.Ζέττα Μακρή,  έχει την τιμή να συμμετέχει με ομιλία ο κ.Νικόλαος Μουρτζίλας, υπεύθυνος σπουδών και ιδιοκτήτης των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης Easy Education.

Οι δράσεις υλοποιούνται υπό την αιγίδα του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ και σε συνεργασία με το  Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Στόχοι του 7ο Διεθνές Φόρουμ, είναι η εξοικείωση των νέων με το Ευρωπαϊκό πολιτικό γίγνεσθαι, η δημιουργία μιας πολυπολιτισμικής συζήτησης από άτομα διαφορετικού κοινωνικού, γεωγραφικού, πολιτιστικού και οικονομικού υποβάθρου και η ενθάρρυνση της ενεργούς συμμετοχής της νεολαίας στην δημοκρατική ζωή η οποία αποτελεί θεμέλιο της κινητοποίησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων. Επιπρόσθετα, το φόρουμ φιλοδοξεί να συμβάλλει στην προώθηση της διαπολιτισμικής κατανόησης στο πλαίσιο πολυήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος που προβάλλει την έννοια της Ευρωπαϊκής κοινότητας και ταυτότητας όλων των συμμετεχόντων.

Η δράση συγκεντρώνει περισσότερους από 170 νέους από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι θα κληθούν να συζητήσουν επίκαιρα θέματα που αφορούν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και να μοιραστούν προβληματισμούς όπως η ανάπτυξη του κοινωνικού κεφαλαίου, η εκπαίδευση και η κατάρτιση του κοινωνικού συνόλου.


Αναλυτικά το πρόγραμμα ομιλιών του πάνελ (Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, 25/08/2021):

  • Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Θεσσαλονίκης με έντονη συμμετοχή σε δράσεις νέων που αφορούν την εκπαίδευση και λαμπρό παρελθόν στον αθλητισμό προσφέροντας την σκοπιά ενός ανθρώπου λήψης αποφάσεων που έχει προσωπικές εμπειρίες άτυπης εκπαίδευσης μέσω της ενασχόλησής της με τον αθλητισμό.
  • Ζέττα Μ.Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων με καταγωγή από την πόλη της Θεσσσαλονίκης.
  • Αμαλία-Μαρία Βέργουλα, Πολιτική Επιστήμονας, καθηγήτρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα μη τυπικής εκπαίδευσης και άμεση επαφή με μαθητές Λυκείου προσφέροντας την σκοπιά ενός ειδικού τυπικής εκπαίδευσης και πώς αυτή μπορεί να συνδυαστεί με εξωσχολικές δραστηριότητες.
  • Μάρκος Ι.Ασσαέλ, Χημικός Μηχανικός,με σημαντικό έργο ως ερευνητής στην Ελλάδα και το εξωτερικό με εκατοντάδες δημοσιεύσεις ενώ δίδασκε μέχρι το περασμένο εξάμηνο στο ΑΠΘ παρέχοντας μια οπτική παγκόσμιας εκπαίδευσης σε σύγκριση με την εγχώρια.
  • Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου, PHD Ερευνήτρια στο Rockefeller University και Advocate of Women's and minority rights in workspaces. Πρόσφατα συμπεριλήφθηκε από το Forbes στην λίστα 30 under 30. Ως νεότερη σε ηλικία και έχοντας παραστάσεις τόσο από ελληνικά πανεπιστήμια και πανεπιστήμια του εξωτερικού από την σκοπιά φοιτητή έως και μεταδιδακτορικου μπορεί να παρουσιάσει την οπτική των νέων για εκπαιδευτικά ζητήματα.
  • Φοίβος Δεληβοριάς, καλλιτέχνης, πτυχιούχος Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήματος Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών, με ενεργό συμμετοχή σε πολιτικοκοινωνικά δρώμενα συνδυάζοντας το πτυχίο του με την τέχνη του προσφέροντας την σκοπιά ενός ανθρώπου που εκπροσωπεί την άτυπη μάθηση.
  • Μουρτζίλας Νικόλαος, Υπεύθυνος Σπουδών και ιδιοκτήτης Κέντρων Δια Βίου Μάθησης από το 2008, πτυχιούχος Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λαμίας, προσφέροντας την οπτική γωνία ενός ανθρώπου σε άμεση επαφή με τον τρόπο λειτουργίας της μη τυπικής εκπαίδευσης.

Μάθετε περισσότερα για την Easy Education στο www.easy-education.gr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69