tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΓΕΛ Πλατέος - Κορυφής στο τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης της ομάδα Θετικών Επιστημών του ΓΕΛ Πλατέος-Κορυφής, στα πλαίσια διδακτικής εκδρομής, επισκέφτηκαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το τμήμα Φυσικής, της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Τους μαθητές υποδέχθηκε ο καθηγητής του τομέα φυσικής στερεάς κατάστασης, κ. Πολάτογλου αλλά και ο μεταδιδάκτορας κ. Μιχαηλίδης. Αρχικά ο κ. Πολάτογλου, εισήγαγε τους μαθητές στον κόσμο της πειραματικής φυσικής, ενθαρρύνοντάς τους να συμμετέχουν ο καθένας ξεχωριστά,  με καθημερινά εποπτικά μέσα και στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός μεταπτυχιακού φοιτητή, προχώρησε σε μία μικροδιδασκαλία, η οποία στόχευε στην βαθύτερη κατανόηση διαφόρων φυσικών εννοιών. Τα παιδιά του σχολείου συμμετείχαν ενεργά σε όλη τη διαδικασία και όπως σχολίασε ο κ. Πολάτογλου, βρήκε το επίπεδο τους εξαιρετικά ικανοποιητικό, αφού έδιναν πολύ εύστοχες απαντήσεις.

Τέλος τα παιδιά οδηγήθηκαν στο εργαστήριο Ανώτερης Ατμόσφαιρας το οποίο βρίσκεται στην ταράτσα του κτηρίου του τμήματος. Εκεί τους ξενάγησε ο κ. Μιχαηλίδης, όπου τους εξήγησε διάφορες φυσικές διεργασίες οι οποίες συμβαίνουν και μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση της ατμόσφαιρας σε μια βάση ανθρωπογενών ρύπων.

Τους μαθητές συνόδευσαν στην εκδρομή η κ. Μπρισίμη Άννα και ο κ. Δήμου Γεώργιος.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69