tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το 5ο ΓΕΛ Βέροιας «επενδύει» στην Ψυχική Υγεία

Στο πλαίσιο διάχυσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Δράση ΚΑ1 με τίτλο «Επενδύοντας σε ένα Σχολείο Αποδοχής, Ευημερίας και Πληρότητας» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 στη βιβλιοθήκη του 5ου ΓΕΛ Βέροιας ενημερωτική εκδήλωση.

Σε αυτή ο Διευθυντής του σχολείου, Χρυσής Σταμάτιος, και οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εκπαιδευτικοί, Αξούριστου Χαρά, Γιαννάκη Έλενα, Λιακοπούλου Ευσταθία και Μοσχόπουλος Αναστάσιος, παρουσίασαν στους προσκεκλημένους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσής τους στο εξωτερικό. Γνώσεις που αφορούν την κοινωνικο-συναισθηματική νοημοσύνη, την ανάπτυξη ευεξίας και ενσυνειδητότητας στο σχολικό περιβάλλον αλλά και τη διαχείριση συγκρούσεων και φαινομένων σχολικού εκφοβισμού.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη διαδικασία σχολικής διαμεσολάβησης και στην επί χρόνια λειτουργία μαθητικής Ομάδας Διαμεσολάβησης στο συγκεκριμένο σχολείο. Επιπλέον εξήγησαν τον τρόπο με τον οποίο οι εκπαιδευτικοί σκοπεύουν να ενσωματώσουν αυτές τις γνώσεις και δεξιότητες στη μαθησιακή διδασκαλία και τη σχολική ζωή, προς όφελος όχι μόνο των μαθητών αλλά και των καθηγητών και των γονέων. Παρουσίασαν ακόμα τον σχεδιασμό του σχολείου για την περαιτέρω  αξιοποίησή τους στην υλοποίηση  Ευρωπαϊκού σχεδίου Erasmus+ Δράση ΚΑ229, που αφορά συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων και το οποίο ήδη έχει αρχίσει να υλοποιείται, με θέμα την Ψυχική Υγεία των Νέων της Ευρώπης.

Το σχολείο θέλοντας να κεφαλαιοποιήσει τα αποτελέσματα  της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα εγκαινίασε τη συνεργασία του με το Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας και προσκάλεσε την ψυχολόγο του συλλόγου κυρία Μπέκα Χρύσα, η οποία μίλησε πάνω στο θέμα «Ψυχική υγεία και έφηβοι». Η ψυχολόγος μέσα από βιωματικές δραστηριότητες ενέπλεξε τους παρευρισκόμενους μαθητές και γονείς σε μια αναζήτηση του ψυχισμού τους αλλά και σε μια διερεύνηση των μεταξύ τους σχέσεων. Παράλληλα, απάντησε σε απορίες και αντάλλαξε απόψεις με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση. Ενδεικτικό στοιχείο για την επιτυχία της διάχυσης ήταν το ενδιαφέρον των γονέων για συζήτηση, ακόμα και μετά το πέρας της εκδήλωσης, αλλά και η πρωτοβουλία των μαθητών να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές τις επόμενες μέρες.

Η είσοδος και συμμετοχή στην εκδήλωση έγινε σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε και είναι διαθέσιμη για παρακολούθηση στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69