tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Ζήτησε μέτρα για ασφαλή λειτουργία των σχολείων (βίντεο)

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ημαθίας. Οι εκπαιδευτικοί μετέφεραν στον Διευθυντή Αθανάσιο Παπαδόπουλο τα αιτήματά τους για λήψη μέτρων που να επιτρέπει την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, εν μέσω πανδημίας και την κατάργηση των νόμων που ψηφίστηκαν αυτό το διάστημα (ΕΒΕ, διπλό μηχανογραφικό, Τράπεζα Θεμάτων, εξετάσεις τύπου Pisa κ.α.).

elme 2022 01 10

Τα αιτήματα της ΕΛΜΕ αναλυτικά είναι:

  • Αυξημένα, δωρεάν tests για όλες/όλους που θα πραγματοποιούνται στα σχολεία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού. Αύξηση των κέντρων όπου διενεργούνται οι έλεγχοι νόσησης.
  • Αντιμετώπιση του συνωστισμού σε αίθουσες διδασκαλίας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μέγιστος αριθμός οι 15 μαθητές/μαθήτριες ανά τάξη. Πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών.
  • Δωρεάν χορήγηση σε εκπαιδευτικούς, μαθητές/μαθήτριες και προσωπικό των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας (ενδεικνυόμενες μάσκες, αντισηπτικά κτλ) .
  • Κατάργηση της ρύθμισης «50%+1» νοσούντων μαθητών/μαθητριών για τη διακοπή λειτουργίας σχολικού τμήματος. Διακοπή της λειτουργίας τμήματος από το πρώτο κρούσμα για χρονικό διάστημα που θα καθορίσει η Επιστημονική Επιτροπή του ΕΟΔΥ τεστ και ιχνηλάτηση με την ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους/ες και υποχρεωτική επανέναρξη των μαθημάτων, αφού πρώτα όλοι οι μαθητές/ μαθήτριες υποβληθούν σε δωρεάν μοριακό τεστ ώστε να "σπάσει" η αλυσίδα της μεταδοτικότητας
  • Τακτικός καθαρισμός και αερισμός των αιθουσών με την πρόσληψη του απαραίτητου και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.
  • Συνταγογράφηση των μοριακών τεστ για όλο τον πληθυσμό. Άδεια ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς με υποκείμενα νοσήματα.
  • Κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων που ψηφίστηκαν εν μέσω πανδημίας. Είναι αδιανόητο να εφαρμοστούν εφέτος η ΕΒΕ, το διπλό μηχανογραφικό που οδηγεί στη δυνατότητα επιλογής μειωμένου αριθμού σχολών, η Τράπεζα Θεμάτων, οι εξετάσεις τύπου Pisa και του πρόσθετου εξεταστικού φόρτου. Κατάργηση τώρα των άρθρων και των εγκυκλίων που προβλέπουν χρήση της τηλεκπαίδευσης ακόμη και σε συνθήκες λειτουργίας των σχολείων.
  • Μείωση της εξεταζόμενης ύλης στα πανελλαδικά μαθήματα. Αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης προκειμένου να καλυφθούν και τα κενά που προέκυψαν τις προηγούμενες χρονιές.
  • Ενίσχυση του Δημόσιου και Δωρεάν συστήματος υγείας.

Βίντεο από την σημερινή διαμαρτυρία

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69