tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκπαιδευτική εξόρμηση μαθητών του ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής στο Νομό Χαλκιδικής

"Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 η Α΄ Λυκείου του σχολείου μας πραγματοποίησε μία εκπαιδευτική εξόρμηση προς το Νομό Χαλκιδικής. Οι μαθητές μας εργάστηκαν με ομαδικότητα και συνέπεια στο πλαίσιο του προγράμματος « Μνημεία και Περιβάλλον » κατά το μάθημα των Αρχαίων και ανταμείφθηκαν με τη δια ζώσης επίσκεψή τους σε δύο σημεία με ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον.

Η πρώτη στάση έγινε στην Αρναία, πολίχνη με την ονομασία Άρνη κατά το Θουκυδίδη, και στο Μνημείο Απελευθέρωσης του οικισμού το 1912 με επικεφαλής τον ανθυπολοχαγό Ι.Σ. Αλεξάκη. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο του ΚΠΕ Αρναίας κ. Λάμπρου, που τους μύησε στο χώρο της αρχιτεκτονικής, της λαϊκής και θρησκευτικής παράδοσης του χωριού. Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα γραφικά σοκάκια, τις πέτρινες κατοικίες, το Λαογραφικό μουσείο, αλλά και το Ναό του Αγίου Στεφάνου, που είναι κτισμένος πάνω σε σημαντικές αρχαιότητες.

Η συνέχεια μας επεφύλασσε παιχνίδι, δράση και απίστευτη θέα προς τον κόλπο της Ιερισσού. Το Άλσος του Αριστοτέλη στα Στάγειρα επιβεβαίωσε τις προσδοκίες όλων να πλησιάσουμε εμπειρικά το πνεύμα του πρώτου πανεπιστήμονα Έλληνα Φιλοσόφου, που τόσο παραστατικά μας παρουσίασαν κατά τη διαδρομή οι μικροί μας ιστοριοδίφες.

Πειραματιστήκαμε με τα όργανα που λειτουργούν στο χώρο βάσει των νόμων που αναφέρονται στα «Φυσικά» του Αριστοτέλη και ο χρόνος γύρισε πίσω… Και στάθηκε σε μία εποχή, που διατηρεί τη διαχρονία της μέσα από τον άνθρωπο και τις αξίες που πρεσβεύει.

Ευχαριστούμε θερμά όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος", αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής.

gel platy koryf1 1gel platy koryf1 3gel platy koryf1 7gel platy koryf1 8gel platy koryf1 9

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69