tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

DIDACTICA: Σπούδασε στην Ισπανία μέσω Πανελλήνιων Εξετάσεων – Μάθε πως

Θέλεις να σπουδάσεις στην Ισπανία; Τώρα μπορείς!

Με τις Πανελλήνιες εξετάσεις μπορείς να σπουδάσεις σε οποιαδήποτε πανεπιστήμιο της Ισπανίας!

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να το πτυχίο επίπεδου Β2 στην Ισπανική γλώσσα και είσαι έτοιμος!!!

Τι μπορείτε να σπουδάσετε στην Ισπανία?

Τα πανεπιστήμια της Ισπανίας καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των καλύτερων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα σχολών ενώ παράλληλα δέχονται και τον μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών Erasmus από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Οι Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ισπανίας, συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο σημαντικών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση της Ισπανίας προσφέρει μια ευρεία επιλογή επίσημα αναγνωρισμένων σπουδών (προπτυχιακούς τίτλους, Μάστερ και διδακτορικά) σε ισπανική και αγγλική γλώσσα, με σύντομη παραμονή, προγράμματα ισπανικής γλώσσας και θερινά μαθήματα. Εκτός αυτών, υπάρχουν και πανεπιστήμια που χορηγούν δικά τους πανεπιστημιακά πτυχία (titulos universita- rios propios).

Πού μπορείτε να ενημερωθείτε για τα πανεπιστήμια και τις σπουδές;

Το sepie.es/iriternationalisation.html είναι μια μηχανή αναζήτησης που σας επιτρέπει να γνωρίσετε όλα τα ισπανικά πανεπιστήμια και τα πτυχία που χορηγεί κάθε ένα από αυτά. Επιπλέον, εμπεριέχει μηχανές αναζήτησης των πανεπιστημίων που προσφέρουν διδασκαλία και στα αγγλικά, καθώς και υποτροφίες ή άλλου είδους οικονομική βοήθεια.

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τις θέσεις, τις βάσεις εισαγωγής προηγουμένων ετών, τις διδακτικές μονάδες αλλά και το κόστος κάθε διδακτικής μονάδας στο πανεπιστήμιο της επιλογής σας, μπορείτε να επισκεφτείτε το QEDU (Τι και πού στο πανεπιστήμιο) στο tinyurl.com/yckkr3pm.

Πώς γίνεται η αίτηση αποδοχής στα ισπανικά πανεπιστήμια;

Οι μαθητές που προέρχονται από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και πληρούν τις προϋποθέσεις εισαγωγής σε ελληνικό πανεπιστήμιο (διαθέτουν Απολυτήριο Λυκείου, που αντιστοιχεί στο ισπανικό Απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης (Bachillerato es- panol) και το πιστοποιητικό με τους βαθμούς των εισαγωγικών εξετάσεων σε ΑΕΙ, έχουν απευθείας πρόσβαση στα ισπανικά πανεπιστήμια. Αν σας ενδιαφέρει να σπουδάσετε στην Ισπανία, πρέπει να ζητήσετε να σας αποδεχτεί το πανεπιστήμιο της επιλογής σας. Αν η σχολή της επιλογής σας προαπαιτεί βαθμό εισαγωγής-αποδοχής, πρέπει να ζητήσετε από το Universidad Nacional de Educa- cion a Distancia (LINED) unedasiss.uned.es/home μια πιστοποίηση που μετατρέπει την ελληνική βαθμολογία στην αντίστοιχη ισπανική, στην κλίμακα του 10.

Αν επιθυμείτε να ακολουθήσετε σπουδές σε κάποια σχολή που απαιτεί υψηλό βαθμό εισαγωγής, θα πρέπει να ζητήσετε την αναγνώριση της αναλυτικής βαθμολογίας των μαθημάτων που παρακολουθήσατε στην Ελλάδα ή να συμμετάσχετε στις Εξετάσεις Ειδικών Δεξιοτήτων (Pruebas de Competencias Es- pecificas PCE).

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία αποδοχής είναι στην διάθεσή σας στο unedasiss.uned.es/home

Ποιά έγγραφα απαιτούνται;

  • Πιστοποίηση πρόσβασης που εκδίδει το UNED.
  • Αντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου με επίσημη μετάφραση στα ισπανικά (tinyurl.com/2p9ehdd7).
  • Αντίγραφο της βαθμολογίας στις εισαγωγικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο με επίσημη μετάφραση του στα ισπανικά (tinyurl.com/2p9ehdd7).
  • Αντίγραφο ΔΑΤ ή διαβατηρίου.

Πολλά πανεπιστήμια διαθέτουν υπηρεσίες εξυπηρέτησης αλλοδαπών φοιτητών στους οποίους προσφέρουν πληροφορίες και βοήθεια σχετικά με τις νομικές διαδικασίες. Στην ιστοσελίδα της Ένωσης CRUE Πανεπιστήμια Ισπανίας crue.org/uni- versidades μπορείτε να βρείτε συνδέσμους για τις ιστοσελίδες των ισπανικών πανεπιστημίων.

Ποιες διαδικασίες απαιτούνται για να σπουδάσετε στην Ισπανία;

Οι έλληνες μαθητές δεν χρειάζονται βίζα εάν η παραμονή τους στην Ισπανία δεν υπερβαίνει τους τρεις μήνες. Για παραμονή για διάστημα μέχρι 6 μήνες, οι έλληνες πολίτες χρειάζονται βίζα. Επισκεφτείτε το tinyurl.com/58nrnvuk για να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις για έκδοση βίζας και την διάρκεια παραμονής για σπουδές στην Ισπανία που ισχύουν για έλληνες πολίτες.

Εάν είστε πολίτης κράτους που δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά κατοικείτε στην Ελλάδα και θέλετε να σπουδάσετε στην Ισπανία, ενημερωθείτε στο tinyurl.com/58nrnvuk για την διαδικασία έκδοσης της φοιτητικής βίζας.

Είναι απαραίτητη η γνώση των ισπανικών;

Κάθε πανεπιστήμιο καθορίζει τις απαιτήσεις γλωσσομάθειας που θεωρεί απαραίτητες. Για να διευκολύνουμε την αποδοχή σας σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο σας συνιστούμε να είστε κάτοχος του επιπέδου Β2 των ισπανικών που πιστοποιείται μέσω του διπλώματος DELE που εκδίδει το Instituto Cer­vantes εξ ονόματος του Υπουργείου Παιδείας και Επαγγελματικής Κατάρτισης. Πληροφορίες σχετικά μπορείτε να βρείτε στο atenas.cervantes.es.

Μάθε περισσότερα στο Κέντο Ξένων Γλωσσών DIDACTICA 2331070252.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69