tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το 3ο Γυμνάσιο Βέροιας στο Ogres της Λετονίας

Το 3ο Γυμνάσιο Βέροιας υλοποιεί  την πρώτη συμμετοχή του σε πρόγραμμα κινητικότητας καθηγητών και μαθητών ERASMUS KA229 για τα έτη 2020-2023.

O τίτλος του προγράμματος είναι Earthucation – Enough for all!? European schools for sustainability and Sufficiency (σε ελεύθερη μετάφραση: H Εκπαίδευση για την αειφορία στα Σχολεία της Ευρώπης) και συμμετέχουν σχολεία απο την Γερμανία, την Ιταλία και την Λετονία.

Στην τέταρτη κινητικότητα μαθητών και καθηγητών που πραγματοποιήθηκε   για δεύτερη φορά στο  Ogres της Λετονίας από 26-30/9/2022 συμμετείχαν οι μαθητές Ελευθερία  Ιορδανίδου, Δομινίκη Καλιάνη, Αντώνης Κελεπούρης και Aθηνά Τσακιρίδη συνοδευόμενοι από τους  εκπαιδευτικούς  Αναστασία Γρηγοριάδου και Πρόδρομο Τουφεξή.

Σε αυτή την συνάντηση η ομάδα ασχολήθηκε με την θεματική Ecosystem Services( Διαχείριση Οικοσυστημάτων) μέσα από βιωματικές κυρίως δράσεις: παιχνίδια στο δάσος, ξεναγήσεις απο ειδικούς στα έλη και στη Βαλτική.Η ομάδα είχε ακόμη την ευκαιρία να γνωρίσει την χλωρίδα και την πανίδα της καταπράσινης Λετονικής φύσης αλλά και  να ξεναγηθεί στην πρωτεύουσα Ρίγα με την εντυπωσιακή αρχιτεχτονική πολλών κτιρίων του περασμένου αιώνα.

"Η φιλοξενία των μαθητών στις οικογένειες αλλά και των Λετονών συναδέλφων  μας  άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ηταν μια  εβδομάδα που πέρασε πολυ γρήγορα αλλά θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας" αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69