tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Έναρξη Μαθημάτων των Ετήσιων Επιμορφωτικών Προγραμμάτων Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας του Κοινωνικού Ινστιτούτου Ενεργών Πολιτών Ελλάδας

Το Κοινωνικό Ινστιτούτο Ενεργών Πολιτών Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη μαθημάτων της Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας που λειτουργεί πανελλαδικά και διαδικτυακά, δεδομένης της μεταβαλλόμενης πραγματικότητας αλλά και των προκλήσεων της σύγχρονης εποχής.

Το Πανελλαδικό Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας του Κ.Ι.Ε.Π.Ε., κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 περιλαμβάνει θέματα από το ευρύ πεδίο της λογοτεχνίας και της ποίησης. Διαπρεπείς, καταξιωμένοι και βραβευμένοι στο χώρο τους συγγραφείς και επιστήμονες, καθηγητές Α.Π.Θ , κλήθηκαν, μέσα από συστηματικά οργανωμένες σειρές μαθημάτων, να προσφέρουν έγκυρες, κατασταλαγμένες γνώσεις αλλά και προβληματισμούς.

Tο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ένα βιωματικό διαδραστικό εργαστήρι ανάγνωσης και γραφής. Ένα εργαστήρι δράσης, στο οποίο οι σπουδαστές εξοικειώνονται με τις λέξεις και τις τεχνικές συγγραφής. Οι σπουδαστές μετά από μία διαρκή ενεργητική διαδικασία ανακαλύπτουν, μαθαίνουν και δημιουργούν.

Στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της δημιουργικότητας, της φαντασίας και η άμεση εξοικείωση με τη γραφή. Μέσα από την αξιοποίηση της λογοτεχνίας, οι σπουδαστές γράφουν τις δικές τους προσωπικές ιστορίες. Μία διαδικασία δημιουργίας που συμβάλλει στην ψυχική υγεία, στην έκφραση ιδεών αλλά και στην αποτελεσματικότερη επικοινωνία. Μέσα από αυτό το δημιουργικό, συνεργατικό και ψυχοθεραπευτικό ταξίδι οι σπουδαστές μαθαίνουν πως μπορούν από αναγνώστες να γίνουν οι ίδιοι δημιουργοί αλλά και να διευρύνουν τον ορίζοντα των οπτικών τους προβάλλοντας μια θετικότερη στάση προς τη ζωή.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Υπεύθυνη Κ.Ι.Ε.Π.Ε. Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας   Ελλάδας 

Πάττυ Παπαδήμου -Θεοδωρίδου

Email:  pattypapadimou@gmail.com,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κινητό: 6977024950

Γραμματεία Κ.I.Ε.Π.E

τηλ.: 2310-211335

ιστοσελίδα: http://www.koinonikoinst.com/

Fb: Κοινωνικό Ινστιτούτο Ενεργών Πολιτών Ελλάδος

 

 

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69