tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το Δημοτικό Σχολείο της Κουλούρας φιλοξένησε εκπαιδευτικούς από την Πολωνία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και διάχυτη ικανοποίηση, η φιλοξενία της προπαρασκευαστικής επίσκεψης των εκπαιδευτικών, Agata Rapala, Monika Mlas-Bieniasz, Beata Turek, του Διαπιστευμένου σχολείου «SZKOLA PODSTAWOWA» της Πολωνίας (περιοχή Rzeszow) από το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί προϊόν αιτήματος του Σχολείου της Πολωνίας προς τη Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, να αποδεχθεί για τον ερχόμενο Μάιο επίσκεψη-φιλοξενία μιας βδομάδας, μαθητών και εκπαιδευτικών του (περίπου 15).

Σκοπός της κινητικότητας αυτής, των Πολωνών εκπαιδευτικών και μαθητών-ιών, είναι, μέσω της ανταλλαγής καλών πρακτικών, παρακολούθησης εργασίας, διδασκαλίας εκπαιδευτικών και απ’ τους δυο φορείς καθώς και συμμετοχής και συνύπαρξης μεταξύ των μαθητών των δυο χωρών, να υπάρξει επιμόρφωση από τη μία αλλά και βιωματική μάθηση από την άλλη, για εκπαιδευτικά και κοινωνικά θέματα συμπερίληψης μαθητών ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (το συγκεκριμένο σχολείο φιλοξενεί στους χώρους του μεγάλο αριθμό μαθητών-προσφύγων από τον πόλεμο της Ουκρανίας), περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης (ανακύκλωση, επανάχρηση προϊόντων – όχι ως ένδειξη ένδειας και αδυναμίας προσωπικής και οικογενειακής, αλλά ως συλλογική στάση και θέση για τη σωτηρία του πλανήτη …), υιοθέτησης συμπεριφορών ενεργού, ευρωπαίου και παγκόσμιου πολίτη.

Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, φυσικά και παρά το φόρτο εργασίας (μέσα στο Μάιο και Ιούνιο του 2023 θα φιλοξενήσει άλλες δυο αποστολές, στα πλαίσια προγραμμάτων Erasmus+ -EO4Edu & LLvL, που υλοποιεί), αποδέχθηκε την πρόσκληση-πρόκληση, πιστό και εμποτισμένο από το πνεύμα και την ιδεολογία Erasmus,ενός Erasmus της κατανόησης και της αποδοχής, ενός Erasmus της συμπερίληψης και του σεβασμού όλων προς όλους, ενός Erasmus της περιβαλλοντικής αφύπνισης και της κοινωνικής δράσης, ενός Erasmus που ενώνει τους νέους και τις νέες της Ευρώπης, που χαράζει και τους δείχνει το δρόμο, το δρόμο της Ειρήνης, της αλληλεγγύης και της ευημερίας της ηπείρου μας.

Η συγκεκριμένη προπαρασκευαστική συνάντηση, όπως προβλέπεται από το σχέδιο δράσης, αφορούσε την επαφή και γνωριμία των εκπαιδευτικών της Πολωνίας με τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του Δ. Σχ. Κουλούρας, τους μαθητές του, τους χώρους και τις δυνατότητές του, καθώς βέβαια και τη δυνατότητα εξασφάλισης ευκαιριών γνωριμίας των φιλοξενούμενων μαθητών και εκπαιδευτικών, τον ερχόμενο Μάιο, με τις φυσικές ομορφιές, τον Πολιτισμό, την Ιστορία και την Παράδοση του τόπου φιλοξενίας, του τόπου μας.

"Η αναχώρησή των φίλων, πλέον και συνεργατών-συναδέλφων, οι οποίες δήλωσαν κατενθουσιασμένες από την παραμονή τους στη χώρα μας, στο σχολείο μας και από την φιλοξενία που προσφέραμε εκπαιδευτικοί και μαθητές του σ’ αυτές, έγινε εξασφαλίζοντας:

 Την πλήρη αποδοχή και συμπαράταξη της Διεύθυνσης του Δ. Σχ. Κουλούρας για αυτή τη συνεργασία, η οποία αποτελεί τιμή και ταυτόχρονα αποδοχή του σημαντικού έργου που προσφέρει το Δ. Σχ. Κουλούρας, τόσο σε επίπεδο Τοπικό, όσο και σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό, αφού έχει θέση στις επιλογές ευρωπαίων συναδέλφων για πραγματοποίηση συνεργασιών, υποδειγματικών διδασκαλιών , παρακολούθησης εργασιών και ανταλλαγής καλών πρακτικών.

 Την απόλυτη υποστήριξη και συμφωνία για συνεργασία των εκπαιδευτικών του Δ. Σχ. Κουλούρας, που θα προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους στην ικανοποίηση των στόχων της συνάντησης του Μαΐου.

 Την αγάπη, τον ενθουσιασμό και τις ανοιχτές αγκαλιές των μικρών μαθητών-ιών, αφού το πλησίασμα, η επικοινωνία, το παιχνίδι μαζί τους , υπήρξε πρωτόγνωρο , σε βαθμό που, ήδη, από την επόμενη ημέρα της αναχώρησής τους, τις αναζητούσαν,

 Την πλήρη ικανοποίησή τους για το χώρο φιλοξενίας ( τα χρώματα κι αρώματα, που λείπουν απ’ το δικό τους σχολικό χώρο) καθώς και για, στο μέτρο του δυνατού, την κτιριακή του κατάσταση, τη χωροταξία, τις υποδομές, ψηφιακές κ.λ.π., αφού μιλάμε για εκπαιδευτικούς που εκπροσωπούν σχολείο με πάνω από 400 μαθητές και κτίριο πολλών πολλών τετραγωνικών μέτρων.

Άλλη μια ευκαιρία για το σχολείο μας, άλλη μια δυνατότητα προσφοράς αλλά και πρόσληψης νέων γνώσεων, εμπειριών, στάσεων και συμπεριφορών σχετικά με θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη εκπαίδευση τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο, άλλη μια ευεργετική «στιγμήErasmus» για όλους μας (μαθητές, εκπαιδευτικούς, τοπική κοινωνία)" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σχολείο της Κουλούρας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69