tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο εορτασμός της επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου από το 16ο Δημοτικό Βέροιας

Στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2022 παρουσιάστηκε στους μαθητές/τριες του 16ου Δ.Σ. Βέροιας και στους γονείς/κηδεμόνες αντίστοιχα η μουσικοθεατρική παράσταση ¨Εμένα με νοιάζει¨ του Θ. Μενεξέ μαζί με ένα αφιέρωμα στον 17χρονο μαθητή Διομήδη Κομνηνό, έναν από τους νεκρούς του Πολυτεχνείου στα πλαίσια της επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Την εκδήλωση προετοίμασαν και παρουσίασαν οι μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης μαζί με τις δασκάλες τους, Καλλιόπη Μακρυγιάννη, Περιστέρα Κάτανα και Μαρία-Αρετή Νίνου. Μέσα από αφηγήσεις, ποιήματα, τραγούδια και ένα θεατρικό δρώμενο, τα παιδιά κατάφεραν να μας μεταφέρουν στο κλίμα της εποχής και να μας θυμίσουν τα τόσο επίκαιρα αιτήματα για τα οποία αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν οι νέοι που συμμετείχαν στα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Γιατί όπως έχει πει ο πατέρας του Διομήδη, Ιωάννης Κομνηνός σε συνέντευξη του στο ντοκιμαντέρ του Σταύρου Στρατηγάκου «ΘΥΜΑΜΑΙ…», παραγωγής 1986, όπου του ζήτησαν να μιλήσει για το γιο του: "Η συνέντευξη που θέλετε να μου πάρετε είναι ένα μαστίγωμα στα νεύρα μου για εμένα αλλά και για όσους έχουν χάσει ανθρώπους. Είναι σχεδόν απάνθρωπο, επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο αυτή η ιστορία. Ωστόσο το θεωρώ χρέος να ανταποκριθώ στην πρόσκλησή σας γιατί υπάρχουν νέοι άνθρωποι που δεν ξέρουν... ακριβώς τι έγινε...Η ιστορία δε γράφεται όσο δεν καταγράφονται τα γεγονότα όπως ακριβώς έγιναν. Η ιστορία με τη σιωπή ή παραχαράσσεται ή παραγράφεται για μέγιστη ζημιά του τόπου."

Η γιορτή του Πολυτεχνείου είναι μια αφορμή για συζήτηση με τα παιδιά για δημοκρατία, ειρήνη, ισονομία, αγώνες, δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Η ουσία είναι μία: Θέλω να είμαι ελεύθερος, θέλω να συναποφασίζουμε για τη ζωή μας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69