tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πρόγραμμα για σεβασμό στην διαφορετικότητα υλοποιούν Ειδικό Σχολείο και 8ο Δημοτικό Βέροιας

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βέροιας με υπεύθυνες τη Κοινωνική Λειτουργό, Οικονομίδου Εφη και τη Ψυχολόγο, Ζιακάκη Μαρία σε συνεργασία με τις αντίστοιχες ειδικότητες του Κέντρου Πρόληψης Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ ( Γεωργιάδου Σέβη και Μπασιούρη Φανή) υλοποιούν πρόγραμμα Αγωγής Υγείας και Συνεκπαίδευσης για την κοινωνική ένταξη-ισότητα ευκαιριών- σεβασμό της διαφορετικότητας με το συστεγαζόμενο 8ο Δημοτικό σχολείο.

Η θεματική της δράσης έχει στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση, προαγωγή της συμπερίληψης, αποδοχή της διαφορετικότητας, την καλλιέργεια ενσυναίσθησης και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων, με τίτλο: «ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΔΥΝΑΜΗ! ».

Η δράση πραγματοποιείται διαδοχικά σε όλα τα τμήματα (από την Α΄ έως την ΣΤ΄ τάξη ) του συστεγαζόμενου 8ου Δημοτικού σχολείου, με τη συμμετοχή ομάδας μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου με ελαφριές και σοβαρές αναπηρίες και θα υλοποιηθεί στη διάρκεια όλου του σχολικού έτους 2022-23 (Νοέμβριος- Μάϊος).

Η δράση περιλαμβάνει δύο στάδια, αρχικά την προετοιμασία των τάξεων με ενημέρωση – συζήτηση για το θέμα μας, με διαδραστικό τρόπο και ακολουθεί η υλοποίηση μιας δομημένης βιωματικής σειράς δραστηριοτήτων με στοχευμένο περιεχόμενο και εξέλιξη, με τη συνύπαρξη και μαθητών του Ειδικού Δημ. Σχολείου.

"Το πρόγραμμα μας έχει ήδη ιδιαίτερα θετική απήχηση στους μαθητές των δύο σχολείων και ευελπιστούμε μέσα από αυτή τη συνεργασία και συνεκπαίδευση, οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν πως η διαφορετικότητα του άλλου δεν αποτελεί εμπόδιο για προσέγγιση, αποδοχή και υποστήριξη" αναφέρει η ανακοίνωση του Ειδικού Σχολείου Βέροιας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69