tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μουσική διαμαρτυρία πραγματοποίησε την Τρίτη το Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Ως ένδειξη αλληλεγγύης σε όλα τα μουσικά σχολεία της Ελλάδας, που κάνουν τριήμερες διαμαρτυρίες για τις συνθήκες λειτουργίας των σχολείων, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας πραγματοποίησαν την Τρίτη μουσική διαμαρτυρία στην πλατεία Δημαρχείου.

Πάγια θέματα των διεκδικήσεων όλων των μουσικών, αλλά και καλλιτεχνικών σχολείων είναι η πιστοποίηση των θεωρητικών σπουδών σε κάθε απόφοιτο μουσικού σχολείου, η στέγαση, η μετακίνηση των παιδιών, η σίτιση, και έλλειψη διδακτικών βιβλίων εκ μέρους του υπουργείου παιδείας. Την διαμαρτυρία των παιδιών συμπαραστάθηκε από το ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων η αντιπρόεδρος Ξανθή Χονδρού-Χιλλ, ο γραμματέας Γιώργος Δελιόπουλος και η Δέσποινα Μιχαηλίδου μέλος, καθώς και γονείς των παιδιών.

mousiko diamart nov 2

«Τόσο η διδασκαλία της θεωρίας και της αρμονίας, όσο και η εκμάθηση των μουσικών οργάνων θα έπρεπε βάση νομοθεσίας να πιστοποιείται, πράγμα που δεν υφίσταται μέχρι στιγμής», δήλωσε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Βέροιας Ξανθή Χονδρού-Χιλλ. Ένα ακόμη αίτημα είναι η μοριοδότηση των παιδιών που θέλουν να ακολουθήσουν μουσικές σπουδές. Ανύπαρκτα είναι επίσης τα ενιαία διδακτικά βιβλία από μεριάς υπουργείου που αφορούν τα μαθήματα της μουσικής θεωρίας, αρμονίας, της ιστορίας της μουσικής, της μορφολογίας και οργανολογίας! Τα παιδιά διδάσκονται βάση φωτοτυπιών… Το μόνιμο φαινόμενο των χαμένων διδακτικών ωρών στα μαθήματα οργάνων λόγω έλλειψης διδασκόντων είναι επίσης ένα πάγιο αίτημα και του σχολείου της Βέροιας, όπως αναφέρει η αντιπρόεδρος: «Ο καθηγητής του ταμπουρά, του υποχρεωτικού μουσικού οργάνου, ήρθε μόλις πριν από λίγες ημέρες και για τα κρουστά που έχουν ιδιαίτερη ζήτηση στο σχολείο μας έχουμε κάθε χρόνο προβλήματα να βρούμε καθηγητή...»

Στο Μουσικό Σχολείο στη Βέροια μπορεί να υπάρχουν καλές εγκαταστάσεις, αλλά υπάρχει ένα κτίριο, το οποίο βρίσκεται υπό κατάρρευση, και ενώ έχει εγκριθεί κονδύλιο για την χρηματοδότηση για την επιδιόρθωσή του, δεν έχουν γίνει βήματα εκ μέρους του δήμου για να υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό. «Το κτίσμα αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην έλλειψη των τουαλετών στο κτίριο του λυκείου αφενός και τη στέγαση της βιβλιοθήκης του σχολείου αφετέρου,» είπε η αντιπρόεδρος του συλλόγου.

Ακολούθησε πορεία, από όλα τα παιδιά, εκπροσώπων του συλλόγου και γονείς, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τελικό προορισμό τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Αθανάσιο Αλατζόγλου, ο οποίος δέχτηκε τους αντιπροσώπους του 15μελές και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, υποσχόμενος να μεταβιβάσει τα αιτήματα τους στο υπουργείο παιδείας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69