tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Συνάντηση γονέων 5ου Γυμνασίου Βέροιας με θέμα «Άγχος σχολικής επίδοσης – Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου»

Η σχολική εμπειρία αποτελεί κρίσιμο κομμάτι στη ζωή του εφήβου και μια από τις πιθανές πηγές έντασης λόγω των απαιτήσεων του εκπαιδευτικού συστήματος και των προσδοκιών που έχουν οι έφηβοι για το μέλλον. Το άγχος αποτελεί μια φυσιολογική αντίδραση, αποτέλεσμα της προσπάθειας του εφήβου να ανταπεξέλθει στην απαιτητική σχολική πραγματικότητα.

Ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι ένα ποσοστό άγχους είναι βοηθητικό και δρα ως πηγή ενεργοποίησης και δημιουργίας. Ωστόσο, ένα αυξημένο ποσοστό άγχους αποτελεί εμπόδιο στην εξέλιξη των ατόμων.

Στόχος της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23/01/2023 στο 5ο Γυμνάσιο Βέροιας με στελέχη του Κέντρου Πρόληψης "Πρόσβαση", ήταν να μοιραστούν οι γονείς με τους εκπαιδευτικούς τους προβληματισμούς τους και να ανακαλύψουν λειτουργικούς τρόπους που θα βοηθήσουν τα παιδιά να διαχειριστούν και να νιώσουν ανακούφιση από τα υψηλά επίπεδα άγχους τους. Άλλωστε, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί είναι από τις πιο σημαντικές πηγές κοινωνικής και διαπροσωπικής ενίσχυσης που επηρεάζουν τη μάθηση και συμβάλλουν στη διαμόρφωση στάσεων και αξιών στην περίοδο της εφηβείας, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση και διαχείριση του άγχους τους.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69