tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Υποτροφία τεσσάρων εβδομάδων στις ΗΠΑ για μαθητή από την κεντροδυτική Μακεδονία

Η Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει μια υποτροφία για ένα/μία Έλληνα/Ελληνίδα μαθητή/μαθήτρια ηλικίας 16-18 ετών από την περιοχή της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας . Η υποτροφία του προγράμματος Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Summer Institute προσφέρει παραμονή τεσσάρων εβδομάδων στις ΗΠΑ 24 Ιουνίου- 22 Ιούλιοι , 2023.

Το πρόγραμμα θα φιλοξενήσει 40-50 μαθητές από την Ευρώπη και 10 από την Αμερική, ηλικίας 16–18 ετών γεννημένοι μεταξύ 24 Ιουνίου του 2004 και 24 Ιουνίου του 2007.

Μεταξύ των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου περιλαμβάνονται συζητήσεις σε διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος, εκπαίδευση σε θέματα μέσων ενημέρωσης, προγράμματα κοινής δράσης και κοινωνικής προσφοράς, και σχέδια για μελλοντικές δραστηριότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Μαρκέλλα Καράγιωργα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. η στο 6958476873.

Σχετικά με την Πρωτοβουλία Benjamin Franklin

Το ινστιτούτο στοχεύει να βοηθήσει στη δημιουργία σχέσεων μεταξύ νέων από την Ευρώπη και την Αμερική, να προωθήσει την συνειδητοποίηση κοινών αξιών εν όψει των παγκόσμιων προκλήσεων του 21ου αιώνα.

Η Πρωτοβουλία πήρε το όνομά της από τον θρυλικό Αμερικανό πολιτικό άνδρα και διπλωμάτη Benjamin Franklin προς τιμήν της έμπνευσης που προσφέρει η ζωή και η καριέρα του σε όσους εργάζονται για την ενδυνάμωση της διατλαντικής συνεργασίας.  Με σημερινούς όρους ο Franklin θα μπορούσε να ονομασθεί ως «διατλαντικός άνθρωπος», με την έννοια ότι η ζωή και η καριέρα του, τα ενδιαφέροντα  οι σπουδές και η ζωή του τον ταξίδεψαν στις δύο ακτές του Ατλαντικού φέρνοντας τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους πιο κοντά.  Ακόμη και 300 χρόνια μετά τη γέννησή του η ζωή του αποτελεί έμπνευση στους νέους πολίτες της εποχής στην προσπάθεια να γεφυρωθεί ο Ατλαντικός.  Ως διπλωμάτης και άνθρωπος της ενημέρωσης χρησιμοποίησε τη δύναμη της διπλωματίας και των μέσων ενημέρωσης προκειμένου να διερευνήσει πως οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι βλέπουν ο ένας τον άλλον και τον κόσμο.

Το Θερινό Ινστιτούτο Benjamin Franklin

Α. Οι στόχοι του Ινστιτούτου είναι:

1. Να αναπτύξει μια δέσμευση για διατλαντική συνεργασία.

2. Να βοηθήσει στη δημιουργία σχέσεων μεταξύ νέων Αμερικανών και Ευρωπαίων  από διαφορετικές εθνικές, θρησκευτικές ομάδες.

3. Να αναπτύξει την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης

4. Να αναπτύξει μια ομάδα νέων ηγετών που θα μοιρασθούν τη γνώση και τις δεξιότητές τους με τους συνομηλίκους τους μέσω θετικής δράσης.

B. Το Θερινό Ινστιτούτο θα δώσει την ευκαιρία στους νέους να συμμετάσχουν σε ένα εντατικό πρόγραμμα ανταλλαγών διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων στις ΗΠΑ που επικεντρώνει την προσοχή του στα παγκόσμια θέματα που νέοι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν στις δυο ακτές του Ατλαντικού.  Οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια, κοινοτικά προγράμματα, εκπαιδευτικές επισκέψεις, και πολιτιστικές δραστηριότητες.  Επίσης θα δουλέψουν μαζί προκειμένου να προετοιμάσουν κοινά προγράμματα που θα προωθούν τους στόχους του Ινστιτούτου.

Γ. Πριν και κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές θα συγκεντρώσουν πληροφορίες για τις απόψεις της νεολαίας για θέματα κοινού ή παγκόσμιου ενδιαφέροντος όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, συνεργασία μεταξύ διαφορετικών εθνοτήτων, ή τα ανθρώπινα δικαιώματα.  Το πρόγραμμα επίσης θα προσφέρει μια νέα οπτική στα μέσα ενημέρωσης, στο πως μαθαίνουν ο ένας για τον άλλον και τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούνται καθώς και τη γενικότερη κουλτούρα των μέσων ενημέρωσης.  Θα συζητήσουν επίσης τρόπους κριτικής ανάγνωσης έντυπων, ραδιοτηλεοπτικών, και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης και την ικανότητα να ελέγξει κάποιος την εγκυρότητα της πληροφορίας.  Η εκπαίδευση θα καλύψει δεξιότητες επικοινωνίας και παρουσίασης, επίλυσης διαφορών, και οργάνωσης ομάδων εργασίας.

Δ. Οι δραστηριότητες κοινωνικής εργασίας, οι κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και η φιλοξενία από οικογένειες θα εμβαθύνει την εμπειρία των μαθητών σχετικά με την αμερικανική κοινωνία.

Κάλυψη εξόδων
Όλα τα έξοδα, εισιτήρια, διαμονή, διατροφή και ασφάλεια θα καλυφθούν από την Αμερικανική Πρεσβεία. Η οργάνωση του ταξιδιού θα πραγματοποιηθεί από την συντονίστρια του προγράμματος της Αμερικανικής Πρεσβείας  κ. Μαρκελλα Καραγιωργα. Παρακαλω μπορειτε να επικοινωνηστε για οποιαδηποτε πληροφορια μαζι της στο 6958476873.

Προφίλ υποψηφίων
A.  Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν έντονο ενδιαφέρον για μάθηση σε θέματα διπλωματίας, της διατλαντικής σχέσης, το ρόλο του ελεύθερου τύπου σε μια δημοκρατία, και τις κοινωνικές και κοινοτικές δράσεις/υπηρεσίες.  Πρέπει να έχουν επιδείξει επίσης έντονο ενδιαφέρον στην επικοινωνία, την ανταλλαγή επιχειρημάτων, την κοινωνική συμμετοχή.  Πρέπει να διαθέτουν την ακαδημαϊκή δεξιότητα για ένα τέτοιο πρόγραμμα. Πρέπει επίσης να είναι σε θέση να συμμετάσχουν επιτυχώς σε ένα πρόγραμμα αυτού του είδους.  Να είναι δηλαδή αρκετά ώριμοι, ευέλικτοι, και να έχουν ανοικτό μυαλό.  Οι παράγοντες αυτοί είναι ιδιαίτερα σημαντικοί δεδομένης της ατμόσφαιρας που δημιουργείται από μια ομάδα ανθρώπων με διαφορετικά χαρακτηριστικά.  Απαιτείται εξαιρετική γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

B. Είναι σημαντικό οι υποψήφιοι να έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για ηγετικές θέσεις στις χώρες τους, καθώς και γνήσιο ενδιαφέρον για τις ΗΠΑ, τους ανθρώπους, την κοινωνία, και τους θεσμούς τους.  Επίσης είναι σημαντικό οι υποψήφιοι να κατανοήσουν ότι αν επιλεγούν θα πρέπει να λάβουν μέρος σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος καθώς και σε σχετικές δραστηριότητες στις χώρες τους μετά τη λήξη του προγράμματος όπως μη-οργανωμένες συγκεντρώσεις και δημόσιες παρουσιάσεις.

Προσόντα υποψηφίων:

α. Ηλικία μεταξύ 16 – 18 ετών κατα την διαρκεια του προγραάμματος (γεννημένοι μεταξυ 24 Ιουνιου 2004- 24 Ιουνίου, 2007.)
β. Εξαιρετική γνώση της Αγγλικής γλώσσας που θα κριθεί είτε σε προσωπική συνέντευξη είτε από τα αποτελέσματα γραπτης εξέτασης.
γ. Να έχουν στόχο να συνεχίσουν σε λυκειακές ή πανεπιστημιακές σπουδές στις χώρες τους το φθινόπωρο του 2023  μετά την συμμετοχή τους στο Ινστιτούτο.
δ. Να διαθέτουν ηγετικά προσόντα και να ενδιαφέρονται για τις διατλαντικές σχέσεις και τη διπλωματία.
ε. Να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
στ. Υψηλές επιδόσεις στο σχολείο, βραβεία, και συστάσεις καθηγητών.
ζ. Να επιδεικνύουν ενδιαφέρον σε κοινωνικές και εξωσχολικές δραστηριότητες.
η. Να έχουν μικρή η καθόλου εμπειρία από σπουδές ή ταξίδια στις ΗΠΑ.
θ. Να είναι ώριμοι, υπεύθυνοι, ανεξάρτητοι, να έχουν αυτοπεποίθηση, να έχουν ανοικτό μυαλό, να είναι ανεκτικοί, να σκέφτονται, και να έχουν έφεση για μάθηση.
ι. Να είναι πρόθυμοι και να είναι σε θέση να συμμετάσχουν πλήρως σε ένα εντατικό θερινό πρόγραμμα.
ια. Να έχουν άνεση στη ζωή σε φοιτητικό περιβάλλον, την κοινή χρήση εγκαταστάσεων, τα ταξίδια, και τη συμμετοχή σε πολυεθνικό περιβάλλον από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, και να έχουν την άνεση να συμμετέχουν σε κοινές δραστηριότητες με Αμερικανούς.  Να είναι ικανοί να προσαρμόζονται σε κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες διαφορετικές από τις δικές τους.

5.  COVID-19 Information: Ολοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ειναι εμβολιασμένοι κατα του  COVID-19 .  Αν οι παγκόσμιες συνθηκες υγέιας δεν επιτρέψουν να γινει το προγραμμα δια ζώσης τοτε οι Πρεσβείες θα οργανώσουν πιθανά την διαδικτιακή  ροή του προγράμματος.


Κατάθεση υποψηφιοτήτων:

Οι υποψηφιότητες πρέπει να περιλαμβάνουν πλήρη βιογραφικά στοιχεία.  Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων:  21 Φεβρουαριου, 2023

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69