tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με την Διευθύντρια Προγραμμάτων της American Field Service συναντήθηκε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Σ. Αλατζόγλου

Συνάντηση με την Διευθύντρια Προγραμμάτων της American Field Service (AFS) στην Ελλάδα, κ. Βάλι Παπαδημητρίου είχε ο ΔΔΕ Ημαθίας κ. Αλατζόγου Αθανάσιος την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.

Στην συνάντηση μετείχαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Τζίμα Συρμούλα, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Λούκα Μαριάννα και η κα. Αφροδίτη Καλαϊτζή του Δήμου Βέροιας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα AFS (American Field Service) το οποίο στην Ελλάδα ξεκίνησε το 1947, είναι ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικών ανταλλαγών στο οποίο σήμερα μετέχουν πλέον των 100 χωρών. Κάθε χρόνο περίπου 12.000 μαθητές λυκείου ταξιδεύουν και φιλοξενούνται σε οικογένειες για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους στο σχολείο μιας άλλης χώρας.

Πέρυσι από την Ημαθία δυο μαθήτριες επωφελήθηκαν του προγράμματος, φιλοξενούμενες στην Αυστρία και στην Σερβία, ενώ σε σχολείο της Ημαθίας φοιτούσε μαθητής από την Σερβία, φέτος δε φιλοξενείται και παρακολουθεί μαθήματα στο ίδιο σχολείο μαθήτρια από την Ινδονησία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα φιλοξένησε από τις 4 έως τις 9 Μαΐου 2022 στην Αθήνα το Παγκόσμιο Συνέδριο της AFS, στο οποίο έλαβαν μέρος πάνω από 100 χώρες.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κος Αλατζόγλου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ευκαιρίες που προσφέρει αυτό το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών ανταλλαγών στους μαθητές και στις μαθήτριες και υποσχέθηκε στην Πρόεδρο κα Βάλι Παπαδημητρίου ότι θα ενδυναμώσει και θα ενισχύσει την συνεργασία με τον διεθνή αυτόν φορέα, ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστός και να επωφεληθεί η τοπική εκπαιδευτική κοινότητα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69