tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Στο Μπόχουμ της Γερμανίας μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας

Μια ακόμη εβδομάδα εικόνων και εμπειριών έζησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, στα πλαίσια του σχεδίου Erasmus+ που υλοποιεί με εταίρους σχολεία και Πανεπιστήμια από τη Γερμανία, την Τσεχία και την Ουαλία καθώς και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Γεωλογικό Τμήμα), με τίτλο «Earth Observation for Education».

Η μετακίνηση, έγινε στην πόλη Bochum της Γερμανίας (διαμονή στο Dortmund) και περιλάμβανε ένα πλήθος δραστηριοτήτων εξοικείωσης με καινοτόμες εφαρμογές και εργαλεία εκπαίδευσης και επαφής με σύγχρονα προβλήματα και φαινόμενα, βιωματικές δράσεις και χρήση των παραπάνω (GPS, smartphone, Colombus eye, …) καθώς και επισκέψεις σε ιδιαιτέρως ενδιαφέροντες προορισμούς (Phoenix see, Gasometer, Bergbaumuseum, Πλανητάριο …) καθώς βέβαια, και ξενάγηση στο Πανεπιστήμιο του Bochum και στο σχολείο που μας φιλοξένησε (Villy Brandt Gesamtschule).

Αναλυτικότερα, οι 8 μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες-εταίρους είχαν την ευκαιρία:

• να εξοικειωθούν με εφαρμογές γεωεντοπισμού στο όμορφο πάρκο αναψυχής Phoenix see,

• να κάνουν χρήση των ¨έξυπνων συσκευών¨ και να μελετήσουν μ’ αυτές ακραία φαινόμενα (πλημμύρες) επί χάρτου, όπου τοποθετώντας στην περιοχή έρευνας, αναδυόταν εικόνες και φωτογραφίες από πλημμύρες στις χώρες –εταίρους (Καρδίτσα, Πράγα …)

• να επισκεφθούν μοναδικούς χώρους

(Gasometer : πρώην εργοστάσιο αερίου στο Oberhausen της Γερμανίας, το οποίο έχει μετατραπεί σε εκθεσιακό χώρο. Φιλοξενεί πολλές και σημαντικές εκθέσεις μεγάλης κλίμακας).

(Bergbaumuseum: Μουσείο Εξόρυξης Μεταλλείων στο Bochum ή DBM. Ένα από τα μουσεία με τις περισσότερες επισκέψεις στη Γερμανία με περίπου 365.700 επισκέπτες ετησίως. Είναι το μεγαλύτερο μεταλλευτικό μουσείο στον κόσμο και ένα διάσημο ερευνητικό ίδρυμα για την ιστορία της εξόρυξης).

(Πλανητάριο του Bochum-Προβολή ηλιακού συστήματος)

• να παρακολουθήσουν διαλέξεις και να συμμετέχουν σε workshop

(Πανεπιστήμιο Bochum: «Παρατήρηση-Θεωρία-Πείραμα» μια μαθητεία στις διαφορετικές και εναλλακτικές ερμηνείες ).

• Να εντοπίζουν και να συλλέγουν δεδομένα με εξειδικευμένα εργαλεία και ειδικούς αισθητήρες (π.χ. θερμοκρασίας), να τα καταγράφουν και να συγκρίνουν τα δεδομένα.

Φυσικά, η εβδομάδα περιείχε και στιγμές χαλάρωσης, διαδρομές υπαίθριες και αστικές (η άλλη ορολογία της βόλτας στην αγορά), συμμετοχή σε μπάρμπεκιου στο χώρο του σχολείου, στιγμές που καταγράφονται ανεξίτηλα, στο νου και την καρδιά των μικρών μας μαθητών, κυρίως μα όχι μόνο.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69