tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Συνάντηση της υποψηφία βουλευτή Βαρβάρα Σαράντη με τα σωματεία εκπαιδευτικών

Η υποψήφια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ημαθίας Σαράντη Βαρβάρα συναντήθηκε με το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε και το Δ.Σ  του ΣΕΠΕ Ημαθίας και ενημερώθηκε για τις θέσεις και τα αιτήματα των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας  και Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης.

Άλλωστε για όλα αυτά αγωνίστηκε κατά τη διάρκεια της συνδικαλιστικής της δράσης στο κλάδο για πολλά χρόνια. Ενημέρωσε το Δ.Σ για τις θέσεις του κόμματος για την Παιδεία, θέσεις που επαναφέρουν τη Δημόσια δωρεάν Παιδεία στο προσκήνιο αφού τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Ν.Δ του κ. Μητσοτάκη προσπάθησε με συνεχή νομοθετήματα να την διαλύσει και να την προσφέρει ως κερδοφόρο τρόπαιο στους ημετέρους του ιδιωτικού τομέα,με προοπτική μια εκπαίδευση για τους έχοντες και όχι για όλα τα παιδιά.

Συκοφάντησε τους εκπαιδευτικούς και με αλλεπάλληλες ρυθμίσεις δημιούργησε μια ασφυκτική κατάσταση σε όλες τις βαθμίδες.Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στέκεται στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας και στηρίζει την προσπάθειά της για ένα δημοκρατικό συμπεριλητικό σχολείο.

Από τις 20 προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ για τη Παιδεία,  οι θέσεις που αφορούν τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση  είναι:

1. Μείωση του ανώτατου αριθμού των μαθητών/-τριών σε 20 στη Γ΄ Λυκείου και σταδιακά στις υπόλοιπες τάξεις.

2. Κατάργηση του συστήματος της ατομικής αξιολόγησης και της εξωτερικής αξιολόγησης των σχολείων της Κεραμέως ( ν.4823/2021 και  ν.4692/2020).

3. Άμεση μονιμοποίηση όσων νεοδιόριστων έχουν ολοκληρώσει τη δόκιμη υπηρεσία τους.

4.Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια από τη φετινή χρονιά.

5.Ελεύθερη πρόσβαση σε όσες Πανεπιστημιακές σχολές το επιτρέπει η προσφορά θέσεων.

6. 5.000 διορισμοί το και προγραμματισμός με στόχο την κάλυψη όλων των πάγιων κενών με μόνιμοπροσωπικό 2023-2024.

7. Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη για τη λειτουργία των συνδικάτων. Νομοθέτηση νέου πλαισίου για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

8.Ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Κατάργηση του ν.4763/2020

9. Σχεδιασμός γαι εξίσωση εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών/ -τριών εκπαιδευτικών με εκείνα των μόνιμων και εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών των ολιγοθέσιων Νηπιαγωγίων και Δημοτικών με των πολυθέσιων/

Οι Εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας και η Ομοσπονδία τους πάλεψαν με συνεχείς αγώνες και κινητοποιήσεις για όλα τα παραπάνω στο προηγούμενο διάστημα και ελπίζουν στη δικαίωση των αγώνων τους.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69