tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

To ΕΝΑ & ΟΜΙΛΟΣ πήγε Πανεπιστήμιο

Επίσκεψη σε χώρους πανεπιστημίου πραγματοποίησε το φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΕΝΑ & ΟΜΙΛΟΣ. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

"Την Τρίτη 17/1 εκμεταλλευτήκαμε τη σχολική αργία και πραγματοποιήσαμε την καθιερωμένη μας εκδρομή στο Πανεπιστήμιο. Μία μεγάλη ομάδα παιδιών με συνοδούς τους κυρίους Γιομπλιάκη και Πετρομελίδη είχαν την πρώτη τους επαφή με τα πανεπιστημιακά έδρανα.

Αρχικά επισκεφτήκαμε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ενημερωθήκαμε για τα τμήματα και την οργάνωση του ΠΑΜΑΚ από τον κύριο Νιτσιούλη που μας ξενάγησε σε όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στη βιβλιοθήκη από την κυρία Αλβανού.

Στη συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Οι μαθητές των θετικών κατευθύνσεων, υπό την εποπτεία του κου Γιομπλιάκη, επισκέφθηκαν το Βιολογικό, το Φυσικό, το Χημικό και άλλες θετικές σχολές. Στο τμήμα Φυσικής οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από υπεύθυνους καθηγητές στον τομέα των μαγνητικών υλικών και στης Φυσικής Ατμόσφαιρας και περιβάλλοντος. Οι μαθητές μας αλληλεπιδρώντας με τους ευγενέστατους καθηγητές, με ιδέες και ερωτήσεις έφυγαν ενθουσιασμένοι και με γεμάτοι  γνώσεις και νέες προοπτικές για τη μελλοντική τους πορεία! Ενημερώθηκαν ορθά για τελευταίες τεχνολογίες και εξελίξεις από αυτοκίνητα ΤΕΣΛΑ μέχρι την κλιματική αλλαγή, αλλά και έμαθαν να φιλτράρουν τα επιστημονικά επιτεύγματα από τα fake news. Στο Βιολογικό είχαν την τύχη να μπουν μέσα στο εργαστήρια και να δουν ζωντανά πειράματα.

ena 2

Οι υπόλοιποι, υπό την εποπτεία του κου Πετρομελίδη, πήγαμε στη Νομική. Εκεί μας υποδέχτηκε η κυρία Παπαγιαννοπούλου, υποψήφια διδάκτορας του Συνταγματικού Δικαίου, και μας μίλησε για τις νομικές σπουδές και τις επαγγελματικές διεξόδους και προοπτικές τους∙ απάντησε με προθυμία στις πολλές ερωτήσεις των μαθητών μας και μας ξενάγησε στα αμφιθέατρα και τη βιβλιοθήκη της Νομικής! Στο μεγάλο αμφιθέατρο της ΝΟΕ ο Επίκουρος καθηγητής του Οικονομικού Γκορέζης Παναγιώτης με τη σειρά του συζήτησε με τους μαθητές μας για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες των Οικονομικών σπουδών. Ακολούθως περιηγηθήκαμε στην πανεπιστημιούπολη. Αστεροσκοπείο, Πολυτεχνείο, Βιβλιοθήκη, Φιλοσοφική.

Αποχαιρετήσαμε το Πανεπιστήμιο με την καθιερωμένη φωτογραφία στα σκαλιά της Φιλοσοφικής και ξεκινήσαμε τη βόλτα μας στη Θεσσαλονίκη. Σιντριβάνι, Λευκός Πύργος, Αγίας Σοφίας, Αριστοτέλους μας καλοδέχτηκαν.

Ήταν μια όμορφη και γεμάτη όνειρα ημέρα. Την πιο μεγάλη χαρά μάς έδωσε ο μαθητής που σιγοψιθύρισε: «Κύριε, θα αρχίσω να διαβάζω περισσότερο»!".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69