tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Εργαστήρι για την ασφάλεια στο διαδίκτυο στο Δημοτικό Σχολείο Κλειδίου

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κλειδίου σε συνεργασία με τον δάσκαλο της τάξης Τσιριπίδη Ιωάννη, την εκπαιδευτικό Παυλίδου Ζωή και τη διευθύντρια του σχολείου Παυλίδου Βικτωρία ασχολήθηκαν στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων με το επίκαιρο θέμα της ασφάλειας στο διαδίκτυο.

Αφού προηγήθηκε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών από τη σχολική σύμβουλο κα. Κοτσακώστα Μαρία, οι μαθητές δημιούργησαν μια ταινία animation μικρού μήκους με θέμα τον διαδικτυακό εκφοβισμό.

Οι κεντρικοί ήρωες της ταινίας κατασκευάστηκαν με πλαστελίνη από τους μαθητές και στη συνέχεια διαμορφώθηκε το σενάριο με τους διαλόγους. Έπειτα ακολούθησε φωτογράφιση των σκηνών με κινητό τηλέφωνο, ηχογράφηση των διαλόγων και ενσωμάτωσή τους στο ψηφιακό πρόγραμμα δημιουργίας βίντεο Movie maker.

Σκοπός της δράσης αποτελούσε η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω στο σημαντικό ζήτημα της ασφάλειας στο διαδίκτυο και του διαδικτυακού εκφοβισμού, η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών, η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων αλλά και η επαφή των μαθητών με πραγματικά υλικά, όπως είναι η πλαστελίνη.

Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό κατά την υλοποίηση της δραστηριότητας, καθώς η δημιουργία ταινίας animation με πλαστελίνη αποτελούσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία για αυτούς!

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69